Mange brødre = supersæd

Jo flere brødre en mand har, desto større er sandsynligheden for, at hans sædkvalitet er i top, mener forskere

Er du en del af en stor brødreflok, kan du regne med, at din sæd er af topkvalitet, viser nye forskningsresultater. (Foto: Colourbox)
Er du en del af en stor brødreflok, kan du regne med, at din sæd er af topkvalitet, viser nye forskningsresultater. (Foto: Colourbox)

Er du som kvinde på udkig efter en mand, som kan levere en stor børneflok? Så gør dig selv den tjeneste at tælle hans brødre.

Jo flere brødre manden har, desto større er sandsynligheden for, at hans sædkvalitet er god. Det viser ny forskning ifølge Daily Mail.

Hurtige sædcceller
Det er forskere fra universitetet i Sheffield, der har undersøgt sammenhængen mellem mændenes sædkvalitet og deres familiebaggrund. Forskerne mener at have fundet en del af forklaringen på, hvorfor nogle mænd er mere fertile end andre.

(Foto: Ken Bank) Videnskab Jo mere sex jo bedre sæd

- Vores resultater viser, at jo flere brødre frem for søstre en mand har, desto hurtigere er hans sædceller, hvilket forbedrer hans fertilitet. Mange brødre er også en indikation på, at mandens forældre har stærke, mandlige gener, som er blevet givet videre til sønnerne, siger en af forskerne doktor Allan Pacey til Daily Mail.

Vil du give din sæd et vitaminboost, er det med at få nogle nødder indenbords. (Foto: Colourbox) Sundhed Sådan får du sund sæd

Ingen kur mod infertilitet
Selv om undersøgelsen ikke giver noget svar på, hvordan man kan kurere dårlig sædkvalitet, er resultaterne et skridt i den rigtige retning, mener forskerne.

- Resultaterne er meget overraskende og kan bidrage til et indblik i, hvorfor nogle mænd er mere fertile end andre, tilføjer Allan Pacey.

Sundhed Træning giver supersæd

Forskerne understreger dog, at mænd med uden brødre eller med mange søstre ikke bør være nervøse for deres sædkvalitet. Undersøgelsen siger heller ikke noget om sammenhængen mellem kvinders søskende og fertilitet.

Forskningsresultaterne er offentliggjort i tidsskriftet Asian Journal og Andrology.

0 kommentarer
Vis kommentarer