Kunder: Skandalekirurg arbejder videre uden autorisation

Sundhedsstyrelsen på uanmeldt tilsyn for at undersøge mindst tre nye anklager om ulovlige operationer og undersøgelser på Cosmopol Klinikken

Flere kunder fortæller nu, at Kim Tjelum fortsatte sit lægearbejde, selv om han ingen autorisation har. (Arkivfoto: Jakob Jørgensen)
Flere kunder fortæller nu, at Kim Tjelum fortsatte sit lægearbejde, selv om han ingen autorisation har. (Arkivfoto: Jakob Jørgensen)

HJÆLP OS: Kender du mere til Kim Tjelums arbejds - tip os på mail eller SMS/MMS til 1224 (alm. takst)

Meget tyder på, at skandalekirurgen Kim Tjelum ikke kan holde kniven fra kvinders bryster, selv om han har afleveret sin autorisation - og derfor ikke må have noget som helst at gøre med operationerne på hans klinik, Cosmopol Klinikken.

I begyndelsen af 2012 fik myndighederne således mindst tre konkrete henvendelser om, at han stadig opererer, og aflagde derfor klinikken et uventet besøg 5. januar.

'Kim Tjelum åbnede ( iført operationstøj) og tog venligt imod embedslægerne', står der i embedslægernes notat, som Ekstra Bladet er kommet i besiddelse af.

Planlagde at operere Tidligere samme dag havde en fortvivlet mor henvendt sig til tilsynsmyndighederne, da hun var bekymret for sin datter, der skulle til undersøgelse på klinikken.

Plastikkirurgen Bent Kirkby skulle stå for konsultationen, men pigen var blevet urolig, da Kim Tjelum ringede til hende for at udsætte aftalen. Tjelums forklaring var, at han var ' optaget af en operation'.

Ekstra Bladet har forgæves forsøgt at få en kommentar fra både Kim Tjelum og tilsynschefen i Sundhedsstyrelsen Anne Mette Dons.

Læs hele afsløringen i Ekstra Bladet i dag:

* Kvinde fik brystløft: Tjelum førte både ordet - og tuschen
* Læge: Han assisterer mig
* Kunde: Stop ham nu