Annonce:
Annonce:

TV: Sådan fryser du dellerne væk

Ekstra Bladets udsendte afprøver en kold og kontant måde at bekæmpe sit bildæk. SE TV-KLIP

Det er ikke alle, der kan få frosset deres deller væk. Man må hverken være for tyk eller for slank. Maven på Ekstra Bladets udsendte er helt perfekt til en frysning (Foto: Troels Trier)
Det er ikke alle, der kan få frosset deres deller væk. Man må hverken være for tyk eller for slank. Maven på Ekstra Bladets udsendte er helt perfekt til en frysning (Foto: Troels Trier)
Annonce:
Følg Sundhed

Ekstra Bladet tester den fedtfrysende maskine. Se hvordan den virker i tv-klippet herover
--------------------------------------

Kan man køle sig til den perfekte krop? Ekstra Bladet tester påstanden og afprøver den nyeste dille inden for fedtreduktion: Fedtfrysning.

Princippet er kort fortalt, at din delle suges ind i et gigantisk støvsugermundstykke, hvor den bliver kølet så langt ned, at fedtcellerne angiveligt dør - og dellen efterfølgende bliver op til 25 procent mindre.

Ekstra Bladets samlede sit fedt-testnings-team, bestående af tv-reporter Troels Trier, kup!-redaktionens juniorreporter Nanna Teckemeier og seniorreporter John Mynderup.

Imellem sig har teamet afprøvet så forskellige ting som reiki-healing, tangindpakninger, voksbehandling, fiskepeeling af fødder og en tarmskylning. Hvad kunne en enkelt dellefrysning stille op imod os?

Annonce:

Væk med bildæk
I Aalborg, hvor frysningen skal finde sted, tager Marianna Christiansen imod, iført hvid kittel over leopardskjorte med matchende støvletter.

Hun forklarer, hvordan kombinationen af vakuum og kulde dræber fedtcellerne, der så igennem en proces på flere uger bliver udskilt af kroppen.

Flere gange understregede Marianna, at fedtfrysningen ikke er en slankekur, men en måde at komme af med uheldige 'lommer' af fedt på kroppen, som en bløbbet mave eller et par solide hofte-bildæk.

- De fedtceller, som er døde under behandlingen, de er væk én gang for alle. Så hvis en pige har fået en behandling på maven, og hun så kommer sig fem kilo efterfølgende, så vil fedtet ikke sætte sig på samme måde igen, siger Marianna Christiansen.

Ekspert om fedtfrysning: Dellen kan vende tilbage

Magtesløs imod mormor-arme
Behandlingen har dog sine begrænsninger, viser det sig. Da Ekstra Bladets juniorreporter beder om at få frosset et par centimeter af omkredsen på sine overarme, må Marianna melde pas:

Annonce:

- Fedtlaget er ikke tykt nok, så for dig vil en behandling ikke hjælpe, siger hun og trækker lidt ud i bingovingen.

- Det kan faktisk risikere at blive endnu værre. Du har en begyndende tendens til noget løs hud, og hvis vi fjerner det lidt fedt, der er, så kan den komme til at hænge endnu mere, fordi der ikke er noget til at fylde huden ud, siger hun.

De klassiske fedtpuder på yderlårene, som juniorreporteren også er velsignet med, er til gengæld for stor en mundfuld til, at de kan klares med en enkelt behandling.

- Fedtdepoter som dem på ydersiden af lårene, de er typisk genetisk bestemte, og det har vist sig, at de er mindre sårbare over for kulden. Så der vil nok skulle to-tre behandlinger til, før man kan se en effekt, siger Marianna.

Mavefedt er køle-fedt
Slukøret må juniorreporteren genoptage sin gamle strategi med at 'elske sin krop som den er' (som om der er nogen, der gør det længere i det 21. århundrede).

Annonce:

Seniorreporterens ølvom er til gengæld den perfekte kandidat til behandlingen, konstaterer Marianna, efter at have taget et jernhårdt greb i Mynderups delle med sine glimmerneglede fingre.

- Det her fedt, du har nederst på din mave, det er den type, hvor man typisk vil kunne se en effekt efter bare en enkelt behandling. På den øverste del af din mave, der sidder fedtet inde bag musklen, omkring dine organer. Så det kan vi ikke fjerne på den her måde. Der burde du nok prøve med en slankekur, siger Marianna Christiansen.

Se også:

Over 100 rettelser og operationer: Hele hendes ansigt er plastic

Modstræbende lægger seniorreporteren sig på briksen, med et bebrejdende blik til juniorreporteren. Han får monteret sugeapparatet på bugen og tager sig en lur dækket af et tæppe i fake fur, mens kølemaskinen udøver sin magi.

Imens Mynderup bliver kølet igennem, spiser juniorreporteren Quality Street, mens Marianna fortæller om de nye tendenser inden for forskønnende behandlinger.

Annonce:

Skider fedtet ud
Da seniorreporteren er frosset færdig, føles den kølede delle mere som toppen af en rå flæskesteg fra køledisken end som noget, der sidder på et menneske.

- I begyndelsen vil du ikke kunne se nogen forskel. Når der er gået 14 dage, så vil du typisk kunne begynde at mærke, at du skal mere på toilettet, både tisse og lave stort. Det kan godt have en anden farve, og det kan også lugte temmelig fælt. Det er fordi, de døde fedtceller er ved at blive udskilt af kroppen, siger Marianna.

Seniorreporteren får en tube A-vitamincreme og besked på at smøre vommen ind to gange om dagen, til cremen er brugt op. Til januar skal han tilbage til det afgørende tjek.

Hun skulle have en flad
Efter behandlingen forsøger resten af test-holdet en de-briefing af den fattede men lettere rystede seniorreporteren.

- Hvordan var det, Mynderup?

- Jeg synes, det gjorde ret ondt, lyder seniorreporterens korte beskrivelse af oplevelsen, der har sat sig spor på hans maveskind i form af to røde plamager.

Annonce:

I dagene, der følger, bliver seniorreporterens maveskind jævnligt blottet på kup!-redaktionen for at fremvise de røde, ømme firkanter, som køle-maskinen har efterladt på hans mave.

Kun de kommende uger vil dog vise, om behandlingen faktisk får en effekt på den nederste del af seniorreporterens ølmave. Udviklingen kan løbende følges i John Mynderups bagsider på den trykte udgave af Ekstra Bladet.

Se dellefjerner-testen i tv-klippet over artiklen

Sådan foregår fedtfrysning:

1: Et vakuum suger dellen ind imellem to køleelementer.

2: Køleelementerne køler dellen ned til omkring 2 gradercelsius, lidt under køleskabstemperatur.

3: Dellen køles igennem, det tager omkring en halv time. Er det er større område, der skal køles, skal man sætte maskinen flere forskellige steder, hvert sted tager en halv time at kølebehandle.

Sådan virker det:

1: Når fedtvævet kommer ned i temperatur, dør nogle af fedtcellerne.

2: I løbet af de efterfølgende uger bliver de døde fedtceller udskilt af kroppen.

3: Fedtet bliver udskilt af kroppen og kommer ud gennem tis og afføring, som i processen kan skifte farve, lugt og volumen.

4: Den fulde effekt af behandlingen ses først efter 8 uger.

Er det farligt:

Behandlingen er godkendt som sikker, og der er ifølge producenten ikke registreret nogen langvarige bivirkninger ved behandlingen.

På korter sigt kan den give bivirkninger som blå sugemærker fra maskinens vakuum og ømhed i det behandlede område.

Køleprocessen skader ikke muskelvæv, nerver eller hud, da temperaturen ikke kommer under nul.

Farvel til wellness - vi vil have behandlinger, der virker

I de 15 år, Marianna Christiansen har været i skønhedsbranchen, har hun set et skift fra behandlinger, der fokuserede på velvære og forkælelse, til behandlinger, som ikke er decideret behagelige, men som ifølge hende har en påviselig effekt.

- Det er jo fordi, vi ikke vil være ældre: Vi vil holde os unge og det skal helst være nemt og ikke tage for lang tid, siger hun.

Fedtfrysningen en af de sidste nye trends inden for skønhedsbehandlinger, og den er populær, fordi den ikke kræver kirurgiske indgreb som for eksempel en fedtsugning.

- Så kan man spørge sig selv: Hvad bliver det næste, der kommer? Jeg tror, at det bliver frysning af rynker i stedet for indsprøjtninger med Botox og Restylane, siger Marianna Christiansen.

Annonce:
Annonce:
Annonce:

Populært i Ekstra Bladet+

LIGE NU
Annonce:

Mest læste lige nu

Nej, Mette - Danmark kan ikke mere nu
Annonce:

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind

Annonce:

Det bedste fra Ekstra Bladet+

Mest læste fra den seneste uge

Annonce:
Annonce: