Annonce:
Annonce:

Sådan beskytter du dig mod dengue feber

Danskere, der rejser til Madeira, skal sørge for beskyttelse mod sygdommen

Annonce:
Følg Sundhed

Efter det første tilfælde af dengue feber blev konstateret på den populære ferieø Madeira i den portugisiske øgruppe i det østlige Atlanterhav, har SOS International modtaget flere henvendelser fra syge danskere. Det skriver de i en pressemeddelelse. Det er dog endnu ikke konstateret, om de syge danskere er ramt af den frygtede feber.

Dengue feber er en virusinfektion, der smitter via myggestik. Derfor skal man undgå at have bar hud, men tage bluser med lange ærmer, lange bukser og lukkede sko på, når man færdes ude, lyder rådet.

Modsat malariamyggen, stikker den type myg, der bærer dengue-virusset (primært Aedes aegypti) også om dagen. Sygdommen smitter ikke mellem mennesker.

Pas på: Farlig feber hærger berømt ferieø

Annonce:

Er man stukket af en myg og har fået overført dengue feberen, vil man få symptomer som ved en alvorlig influenza: Man rammes af høj feber, udslæt, hovedpine og muskelsmerter. Diagnosen stilles ved at tage en blodprøve.

Der findes ingen antibiotikabehandling mod virusinfektionen, som behandles med smertestillende midler og rigelig væske. Ved svære tilfælde kan indlæggelse være nødvendig, skriver SOS International.

Søg læge ved mistanke
Befinder man sig på Madeira, eller er man netop hjemvendt fra øen, og har man symptomer på influenza, er det afgørende, at man søger læge. Opholder man sig i udlandet, kan man ringe til SOS International og blive guidet til nærmeste autoriserede sundhedsklinik samt få informationer om, hvordan man skal forholde sig. Telefonnummeret står på det gule sygesikringskort.

- Vi følger som altid sagen tæt, og vores alarmcentral er orienteret, men indtil videre har vi ikke øget beredskabet, siger Frederik Bisbjerg, Senior Vice President, SOS International.

Annonce:
Annonce:
Annonce:

Mere fra Ekstra Bladet+

Nej tak, Søren Pape - du skal ikke være statsminister
Annonce:

Udforsk Ekstra Bladet+

Annonce:

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind

Annonce:
Annonce:
Annonce: