Spies tager dengue-feber køligt

Opfordrer gæsterne til at bruge langærmet tøj og myggebalsam

Der er konstateret godt ti tilfælde af dengue-feber, der i værste fald kan medføre døden, på den portugisiske ferieø Madeira.

Men hos Spies Rejser, der på ugebasis har godt 150 gæster på Madeira, tager man nyheden med ophøjet ro.

- Vi opfordrer gæsterne til at bruge myggebalsam, strømper, lange bukser og langærmet tøj, så de beskytter sig mod de myggestik, som kan overføre sygdommen til mennesker, siger administrerende direktør i Spies Rejser, Jan Vendelbo, til ekstrabladet.dk.

Læs også:

Sådan beskytter du dig mod dengue feber

Gæster der måtte blive syge opfordres til at søge læge.

- Men der er på ingen måde grund til at gå i panik. Denguefeber har eksisteret på Madeira siden 2005, så det er ikke et helt nyt fænomen, siger Jan Vendelbo til ekstrabladet.dk.

Læs også:

Pas på: Farlig feber hærger berømt ferieø

Han har ingen meldinger om Spies-gæster, der har pådraget sig dengue-feber.

- Så vidt jeg har forstået er det lokale beboere oppe i bjergene, som er blevet ramt. Der er mig bekendt endnu ingen turister, der har fået dengue-feber, siger Jan Vendelbo til ekstrabladet.dk.

Denguefeber er en influenzalignende virussygdom med symptomer som høj feber, kulderystninger, hovedpine og overfølsomhed over for lys. Der findes ingen vaccine eller forebyggende medicin mod sygdommen.

I de fleste tilfælde går tilstanden over af sig selv, men denguefeber kan udvikle sig så alvorligt, at den er dræbende, hvis man ikke bliver behandlet. Virussen er i familie med den virus, der giver gul feber.