Nu er det bevist: Mænd er det klamme køn

Forskerne har talt, og mænd er bare mere beskidte end kvinder

Her bliver det beskidt: Med mange mænd på kontoret øges også mængden af bakterier. (Foto: Colourbox)
Her bliver det beskidt: Med mange mænd på kontoret øges også mængden af bakterier. (Foto: Colourbox)

Mænd er det ulækre køn. Det er nu videnskabeligt bevist af amerikanske forskere, skriver Daily Mail.

Kontorer, hvor der er overtal af mænd, er væsentlig mere beskidte og fyldt med bakterier end kontorer, hvor der arbejder flest kvinder. Det viser undersøgelsen fra San Diego State University, hvor i alt 450 dna-prøver fra 90 kontorer i forskellige amerikanske byer blev analyseret.

Julefrokost-buffeten er et mekka for bakteriespredning, og vi er ikke betænksomme nok når vi går til fadet. (Foto: Colourbox) Sundhed Vi smitter hinanden til julefrokosten

I prøverne fandt man mere end 500 forskellige slags bakterier, og de fleste stammer fra menneskers hud, ører, næser og tarme. Nogle var dog også udefra og formentlig slæbt med ind på kontoret på sko og tøj.

Prøverne kunne afsløre, at stole og telefoner havde flest bakterier på sig, mens tastaturer og skriveborde havde færre - men dog stadig mange.Undersøgelsen er netop offentliggjort i tidsskriftet PLoS ONE:

Scott Kelly står bag undersøgelsen, og han konkluderer, at mænd generelt har dårligere hygiejne, og at mande-kontorer derfor er de mest beskidte.

(Foto: Colourbox) Sundhed Køleskabshygiejne for dummies

- Der var ikke den store forskel fra by til by, men forskellen var stor alt efter, om der var flest mænd eller kvinder på det pågældende kontor. Vi ved fra tidligere undersøgelser, at mænd sjældnere vasker hænder efter toiletbesøg, at de også sjældnere børster deres tænder, og at de generelt har en mere sjusket tilgang til hygiejne, siger han.

Kelly og hans forskerteam håber, at undersøgelsen kan give mere viden om bakterier, som vi selv spreder.

- Mennesker bruger mere og mere tid inden døre, men vi ved meget lidt om de bakterier og vira, som vi lever i, arbejder i og leger i, siger han.

Du skal nok lige vaske dit tøj en ekstra gang, hvis det blev ramt af skybruddet. (Foto: Colourbox) Sundhed Sådan undgår du 'lortetøj'

Val Curtis, der arbejder ved Londons hygiejneskole, bekræfter, at forskning før har afsløret, at mænds hænder er mere beskidte end kvinders.

- Og så er der det faktum, at mænd sveder mere end kvinder, og sved tiltrækker bakterier, siger han.