Mobilbrug giver dit barn adfærdsproblemer

Gravide, der taler meget i mobil, kan få børn med ADHD-lignende symptomer

Gravide, der bruger deres mobiltelefonen meget, kan risikere at få børn med ADHD-symptomer, tyder ny forskning på mus på. (Foto: Colourbox)
Gravide, der bruger deres mobiltelefonen meget, kan risikere at få børn med ADHD-symptomer, tyder ny forskning på mus på. (Foto: Colourbox)

I fremtiden bliver mobiltelefonen måske føjet til listen af ting, som gravide kvinder må lægge på hylden af hensyn til babys sundhed.

Nye forsøg viser, at musefostre, hvis mødre har været udsat for stråling fra mobiltelefoner, kan udvikle symptomer, der minder om ADHD. Det forklarer professor Hugh S. Taylor fra Yale University i en pressemeddelelse, hvori forskerne fortæller om deres nye opdagelse.

- Vi har vist, at adfærdsproblemer hos mus, der minder om ADHD er forårsaget af stråling fra mobiltelefoner, siger professoren.

Kendte med knudrede hjerner

Mere forskning nødvendig
Tamir Aldad, der er kollega til professor Taylor og med i forskergruppen bag forsøget, understreger, at der skal mere forskning til, før man kan overføre forskningsresultaterne til mennesker.

- Svangerskab hos mus varer kun i 19 dage, og musehjerner er mindre udviklet ved fødslen end menneskehjerner. Derfor kan vi ikke udlede af forsøgene, at vores resultater kan overføres direkte til mennesker. Det er endnu ikke muligt at sige, hvad der er grænsen for tryg mobilbrug for gravide. Men vi ved, at der er grund til at passe på, siger han.