Annonce:
Annonce:

Kur mod resistente bakterier forsinkes

Kuren mod resistente bakterier er fundet. Men nu mangler et medicinalfirma, der vil gå i gang med produktionen

(Foto:Colourbox)
(Foto:Colourbox)
Annonce:
Følg Sundhed

Danske forskere har allerede opskriften på at bekæmpe resistente bakterier.

Medicinen er klar - men nu mangler der et medicinalfirma, som vil gå i gang med en produktion af midlet. Det skriver Søndagsavisen.

Et hold forskere fra Syddansk Universitet kunne allerede i december sidste år præsentere offentligheden for det opsigtvækkende forskningsresultat: Et præparat, der åbner de resistente bakterier, så antibiotikaen igen virker.

Ifølge klinisk lektor på SDU Oliver Hendricks er den store udfordring derfor nu at finde kommercielle samarbejdspartnere, der kan se mulighederne i midlet.

- Opgaven er at finde en kommerciel partner, der ud fra sit perspektiv kan se vores forskning som en attraktiv forretningsmulighed, siger Oliver Hendricks.

Annonce:

Han fortæller til Søndagsavisen, at forskerteamet har samtaler med flere af de helt store medicinalvirksomheder, men at initiativet lige nu ligger hos virksomhederne. Hans opfordring til medicinalindustrien er klar.

- Når vi er i en situation, hvor hele verden leder efter en løsning på det her problem, så kig på vores koncept. Det virker rent faktisk, siger Oliver Hendricks.

Midlet er testet på forskellige bakterietyper, deriblandt på tuberkulosepatienter.

- Vi er i kontakt med forskere fra Argentina, der efter at have læst vores resultater har behandlet 17 dødssyge tuberkulosepatienter med det oprindelige middel mod skizofreni, siger Oliver Hendricks og fortsætter:

- 13 af dem er nu helbredt, mens de sidste fire er i klar bedring. Og de var altså dødssyge.

Udviklingen af resistente bakterier har de seneste 15 år været hurtigere end udviklingen af effektiv antibiotika til bekæmpelse, og det resulterer nu i, at hospitalerne snart løber tør for effektiv medicin, skriver Søndagsavisen.

Annonce:
Annonce:
Annonce:
Ubegrænset Sport
Ekstra Bladet
Så løber du aldrig tør
79
,-
/md.

Mere fra Ekstra Bladet+

LIGE NU
Annonce:
Mærsk har et rekordstort overskud, men betaler kun fire procent i skat. Ekstremt absurd

Udforsk Ekstra Bladet+

Annonce:

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind

Annonce:
Annonce:
Annonce: