Hår-extensions slog hende ihjel

Eksperter advarer mod at bruge kunstigt hår, efter en engelsk kvinde er død - formentlig på grund af limen i hendes hår-extensions

Atasha Graham døde pludseligt efter en glad aften i byen. Læger mistænker limen i hendes hår-extensions for at have slået hende ihjel. (Foto: Bulls)
Atasha Graham døde pludseligt efter en glad aften i byen. Læger mistænker limen i hendes hår-extensions for at have slået hende ihjel. (Foto: Bulls)

Atasha Graham blev kun 34 år. Hun døde af en allergisk reaktion, og lægerne mistænker limen i hendes hår-extensions for at være skyld i den unge kvindes død.

Atasha Graham havde været i byen og danset hele natten. Da hun tidligt om morgenen kom hjem, faldt hun pludselig om og holdt op med at trække vejret. Hendes mand og redningsfolkene, der hurtigt ankom, forsøgte at genoplive hende, men uden held. Hun blev få timer senere erklæret død på hospitalet, hvor hun blev indlagt, skriver dailymail.com

Eksperter peger nu på, at den unge kvindes død kan have at gøre med hendes kunstige hår. Graham havde i 14 år brugt hår-extensions, men alligevel tror læger, at de kan være årsag til hendes mystiske død.

17-årig døde efter at have farvet hår

Michael Heath, der er patolog og har undersøgt dødsfaldet, er en af eksperterne, der mistænker det kunstige hår. Han blev derfor indkaldt som vidne i retten i London. Han forklarede, at der ikke blev fundet stoffer eller andet i hendes blod, der kan have dræbt hende.

- Limen i hendes hårextensions var af latextypen, og enten den eller det middel, der bruges, når det kunstige hår skal af igen, kan have været årsag til hendes død, sagde lægen i retten. Han understreger, at en allergisk reaktion normalt opstår inden for halvanden time efter, at håret er sat på eller fjernet. Men i tilfældet med Atasha Graham kan hendes aktivitet på dansegulvet i den natklub, hun besøgte, have indflydelse på limens virkning.

Løb i blodbanerne
Formentlig blev hun svedig af at danse, og porerne i hendes hovedbund åbnede sig derfor - og så havde den giftige lim fri bane ind i hendes blodbaner, lyder forklaringen fra Michael Heath i retten. Den mad, kvinden spiste, og det alkohol, hun havde drukket i løbet af aftenen, kan sammen med kemikalierne i limen have haft indflydelse på den fatale afslutning på en glad aften.

Professor: Forbyd hårfarve

Heath understregede, at der ikke blev fundet stoffer eller andet dødeligt i Grahams blod.

Efter nyheden om hendes død har læger afsløret, at den 34-årige brite langt fra er den eneste, der har ladet livet for skønheden.

- Det sker for mellem ti og tyve kvinder hvert år i Storbritannien. Og i USA er det mange flere, siger han til dailymail.com.

Syv myter om dit hår

Og Barry Stephens, som selv er hår og extension-ekspert, stemmer i og forklarer til The Sun, at kemikalierne i hår-extensions kan være farlige - og i nogle tilfælde dødelige - når de kommer i kontakt med huden.

- Mange steder anvender man hårlim, som er lavet på latex, samtidig med, at vi ved, at mange mennesker er allergiske over for latex, siger han.