Smuk og slank på statens regning

Antallet af statsbetalte plastikoperationer er fordoblet. Bryster og hængende øjenlåg bliver løftet på samlebånd og du betaler

Kilder: Sundhedsstyrelsen, Ministeriet for Sundhed og Forebyggelse, Lægeforeningen, diverse speciallæger. (Grafik: Mikkel Lund/Magnus Bjerg Foto: Kristian Linnemann)
Kilder: Sundhedsstyrelsen, Ministeriet for Sundhed og Forebyggelse, Lægeforeningen, diverse speciallæger. (Grafik: Mikkel Lund/Magnus Bjerg Foto: Kristian Linnemann)

(Hent grafikken i fuld størrelse her)

Blævrende, løst maveskind, hængende øjenlåg og lange bryster. Ekstra Bladet kan i dag afsløre, at antallet af plastikoperationer betalt af staten er steget dramatisk – og det i en tid, hvor hver en mønt skal vendes i det pressede sundhedssystem.

Tal fra Sundhedsstyrelsen viser, at antallet af maveløft betalt af det offentlige er steget med 194 procent i løbet af ti år. Det er en tredobling.

Læs også:

Patienter afslører kvaksalveri på brystlægens hjemmeside

Samlet set viser sundhedsstyrelsens tal, at der fra 2001 til 2010 er sket en fordobling af de offentligt betalte plastikoperationer, Ekstra Bladet har fået tal for. Antallet af brystløft er steget med 151 procent, brystreduktion med 62 procent og hængende øjenlåg med 109 procent.

Fedmekirurgi skyld i stigning
Ekspert i plastikkirurgi Benedikte Thuesen, Københavns Privathospital, der har arbejdet som plastikkirurg i mange år, er overrasket over udviklingen:

Læs også:

Tjener kassen på operationer

Han fortæller, at sundhedsstyrelsen sidste år lavede nye retningslinjer for, hvem der kan få plastikoperationer efter et stort vægttab, og man har planer om at lave retningslinjer for operationer for hængende øjenlåg.

- Politikerne har besluttet, at ren kosmetisk kirurgi ikke er dækket af den offentlige sygesikring. Men der er gråzoner, hvor det kan være svært at finde ud af, hvad der er hvad, siger Søren Brostrøm.

Rekonstruktion af bryster efter kræftsygdom og lignende er ikke medtaget i statistikken.

Læs meget mere i Ekstra Bladet i dag:

- Min operation var kosmetisk - 36-årige Katja Andersen fik opereret sit løse maveskind på statens regning

- Ekspert: Tænk, hvor mange hofteoperationer man kunne lave

- Så meget pres sætter de mange plastikoperationer på dit sundhedssystem

HAR DU FÅET BETALT EN SKØNHEDSOPERATION AF DET OFFENTLIGE?
Så tip os på sms 1224 (alm. takst) eller mail 1224@eb.dk