Pensionistkirurg opererede mine bryster skæve

Den 77-årige tidligere overlæge, Bent Kirkby, beskyldes for kosmetisk makværk. Helle R. Larsens ene bryst er en størrelse større end det andet

Helle R. Larsen har fået to meget forskellige bryster ud af at lægge sig under 77-årige Bent Kirkbys skalpel. Det venstre bryst gør meget ondt. (Foto: Ernst van Norde)
Helle R. Larsen har fået to meget forskellige bryster ud af at lægge sig under 77-årige Bent Kirkbys skalpel. Det venstre bryst gør meget ondt. (Foto: Ernst van Norde)

Brystvorterne sidder med to-tre cm forskel i højden, og der er en underlig løs hudfold lige over arret på det store bryst, fortæller Helle R. Larsen.

Bent Kirkby, den pensionerede overlæge fra Herlev Hospital på 77 år, der har hjulpet til på den skandaleramte Danica Klinikken, mener ikke, at han trods alderen har problemer med at føre skalpellen og operere både næser og bryster.

Det fortalte han åbenhjertigt i Ekstra Bladet i går.

LÆS OGSÅ:

77-årig opererer uden tilladelse

Helle R. Larsen er langtfra enig. Den 27-årige kvinde fra Aarhus lagde sig 4. juli sidste år på briksen på Danica Klinikken og lever mere end et halvt år senere med konstante smerter og to meget forskellige bryster.

Størrelsesforskel
Kim Tjelum, der nu er forhenværende plastikkirurg, havde stået for forundersøgelsen, men havde fået forbud mod at operere. Derfor stod den ældre herre klar.

- Der er omkring en bhskåls størrelse til forskel på mine bryster, og jeg har meget ondt i mit venstre bryst.

Brystvorterne sidder med to-tre cm forskel i højden, og der er en underlig løs hudfold lige over arret på det store bryst, fortæller Helle R. Larsen.

Hun betalte i alt 29.000 kr. for sin nye kavalergang, som skulle fikses med et par silikoneimplantater.

Kvinden valgte efter at have søgt forskellige klinikker på nettet Danica Klinikken, fordi den havde åbningstilbud.

Fanget mellem Tjelum og Kirkby
- Hvordan turde du at lade en næsten 80-årig mand operere dig?

- Jeg var alt for autoritetstro, og Mitte Skjold ( Kim Tjelums ekskæreste, sygeplejerske og medejer af Danica Klinikken, red.) forsikrede mig om, at han var dygtig.

Han var jo overlæge og havde opereret i mange år i det offentlige.

LÆS OGSÅ:

Plastikkirurg glemte klips i mit bryst

Operationen her skete dog på en privat skønhedsklinik, og nu er Helle R. Larsen fanget i en strid mellem Kim Tjelum, der ejer Cosmopol Klinikken, som Danica Klinikken har skiftet navn til, og Bent Kirkby, der ikke har noget sted at operere.

Kim Tjelum har tilbudt hende hjælp, hvis Bent Kirkby svigter. Bent Kirkby skriver i en mail til Helle R. Larsen, at Mitte Skjold måske åbner en ny klinik i foråret - tidligst i april-maj: ' Så jeg kan ikke hjælpe dig foreløbig, hvilket jeg må beklage', lyder det.

Klager til Patientombuddet
Imens har Helle R. Larsen, der er anlægsgartner, svært ved at finde bh'er, der kan støtte den asymmetriske barm, hvor det venstre bryst fylder en H-skål og det højre en G-skål.

Hun har nu opgivet at få hjælp af såvel den forhenværende som den pensionerede plastikkirurg. Hun søger erstatning igennem Patientforsikringen og klager over Bent Kirkby til Patientombuddet.

Denne gang var han registreret
Det har mindst én anden kvinde allerede gjort. Kvinden, der ønsker at være anonym, blev opereret samme dag som Helle R. Larsen for at få udskiftet et par 12 år gamle implantater:

- Implantaterne er sat ret højt, brystvorterne er grimme, der er kæmpe ar, og der er buler øverst på brysterne, siger hun til ekstrabladet.dk.

LÆS KONFRONTATIONEN MED BENT KIRKBY HER:

Pensionistkirurg om skæve bryster: Forandringer er almindelige

Ekstra Bladet afslørede i går, at Bent Kirkby opererede på Danica Klinikken uden at være registreret hos Sundhedsstyrelsen.

LÆS OGSÅ:

77-årig opererer uden tilladelse og Patient: Skandalelæge gav mig skæve bryster

Det var han imidlertid, da Helle R. Larsen og den anden kvinde var under kniven.

Efter Ekstra Bladets afsløringer overvejer den 77-årige pensionerede overlæge dog at holde op med at operere. LÆS OGSÅ:

Pensionistkirurg overvejer at lægge skalpellen og Ny læge på skandaleklinik overvejer at stoppe

Er du blevet opereret af Kim Tjelum, Bent Kirkby eller hans medarbejder, Per Gunnar Opitz, på Danica Klinikken eller Cosmopol Klinikken, så skriv til kup!

Patientforsikringen har foreløbig modtaget 12 anmeldelser vedrørende behandling på Danica Klinikken.

Foreløbig er to anerkendt.

Mindst 52 klager over behandlinger på Danica Klinikken skal behandles i Patientombuddet.

Er du kommet til skade ved en kosmetisk operation, kan du søge om erstatning hos Patientforsikringen.

Du kan også klage til Patientombuddet over din behandling på Danica Klinikken eller direkte over den læge, der har opereret dig.

Da Kim Tjelum frivilligt har smidt kittel, titel og autorisation er han ikke længere Sundhedsstyrelsens ansvar, men politiets. Her har man modtaget flere anmeldelser - både fra Sundhedsstyrelsen og patienter.

Hvis du er blevet opereret af Kim Tjelum, da han ikke havde autorisation, kan du melde ham til politiet.

(Kilde: Patientforsikringen, Sundhedsstyrelsen og Københavns Politi)

Danmarks nye bryst-skandale

- Kim Tjelum har frivilligt smidt lægekittel og autorisation.

- Derfor er han ikke længere Sundhedsstyrelsens, men politiets ansvar.

- Derfor er kritiske tilsynsrapporter fra Danica Klinikken ikke offentligt tilgængelige på Sundhedsstyrelsens hjemmeside.

- Ekstra Bladet har dog fået aktindsigt i de tre rapporter. De afslører et syndigt rod i både registreringer af læger, sløset og mangelfuld journalføring og stribevis af utilsigtede hændelser, som langtfra i alle journaler var ' relevant beskrevet'.

- Ved første besøg 29. april 2011 konkluderede Embedslægerne blandt andet, at der var væsentlige problemer med patientsikkerheden, og at der ikke måtte udføres kosmetiske indgreb før næste besøg to uger senere. Det var Kim Tjelum indforstået med.

- Ved andet besøg 13. maj gav Embedslægerne ham endnu en chance, selv om der stadig var problemer. Tjelum kunne genoptage operationerne 16. maj 2011. Han kunne dog ikke vente så længe, for allerede 14. maj opererede han Suzie Jensen.

- Først 8. juni gav Embedslægerne Tjelum kniven. Han fik forbud mod at operere og skulle afregistreres på klinikken. Før Sundhedsstyrelsen nåede at flå kitlen af ham, smed han den dog selv.

- Mindst 52 klagesager over Kim Tjelum skal behandles i Patientombuddet.

ekstrabladet.dk har dog fået aktindsigt i de kritiske rapporter og har intet imod at bringe dem frem i lyset til skræk og advarsel for danskere, der overvejer at få fikset bryster med videre af Kim Tjelum.

LÆS EMBEDSLÆGERNES TRE RAPPORTER FRA DANICA KLINIKEN, SOM SUNDHEDSSTYRELSEN IKKE MÅ OFFENTLIGGØRE, HER:

Tilsynsrapport for 29. APRIL 2011

Tilsynsraport for første genbesøg 13. MAJ 2011

Tilsynsrapport for andet genbesøg 8. JUNI 2011