Plastikkirurg: Ikke normalt at skære brystvorter af

Kollega undrer sig over Kim Tjelums metoder, når det kommer til at brystkirurgi

Speciallæge i plastikkirurgi og formand for Dansk Selskab for Kosmetisk Plastikkirurgi Per Bjerregaard undrer sig over, at Kim Tjelum har skåret kvinders brystvorter af og i mindst et tilfælde klipset dem på igen. (Privatfoto)
Speciallæge i plastikkirurgi og formand for Dansk Selskab for Kosmetisk Plastikkirurgi Per Bjerregaard undrer sig over, at Kim Tjelum har skåret kvinders brystvorter af og i mindst et tilfælde klipset dem på igen. (Privatfoto)

Flere af de kvinder, der har været under kniven hos Kim Tjelum på Danica Klinikken, fortæller, at han skar deres brystvorter af og satte dem på igen.

En fik klipset brystvorterne på igen - en anden fik dem syet på.

LÆS OGSÅ:

Plastikkirurg glemte klips i mit bryst ogPatient: Han syede mine brystvorter skævt på

LÆS OGSÅ:

Patient: Skandalekirurg har gjort mine bryster deforme

Skriv til kup!, hvis du har haft problemer med Kim Tjelum, Danica Klinikken, Cosmopol Klinikken eller andre plastikkirurger og klinikker eller ved, hvor Kim Tjelum er.

Danmarks nye bryst-skandale

- Kim Tjelum har frivilligt smidt lægekittel og autorisation.

- Derfor er han ikke længere Sundhedsstyrelsens, men politiets ansvar.

- Derfor er kritiske tilsynsrapporter fra Danica Klinikken ikke offentligt tilgængelige på Sundhedsstyrelsens hjemmeside.

- Ekstra Bladet har dog fået aktindsigt i de tre rapporter. De afslører et syndigt rod i både registreringer af læger, sløset og mangelfuld journalføring og stribevis af utilsigtede hændelser, som langtfra i alle journaler var ' relevant beskrevet'.

- Ved første besøg 29. april 2011 konkluderede Embedslægerne blandt andet, at der var væsentlige problemer med patientsikkerheden, og at der ikke måtte udføres kosmetiske indgreb før næste besøg to uger senere. Det var Kim Tjelum indforstået med.

- Ved andet besøg 13. maj gav Embedslægerne ham endnu en chance, selv om der stadig var problemer. Tjelum kunne genoptage operationerne 16. maj 2011. Han kunne dog ikke vente så længe, for allerede 14. maj opererede han Suzie Jensen.

- Først 8. juni gav Embedslægerne Tjelum kniven. Han fik forbud mod at operere og skulle afregistreres på klinikken. Før Sundhedsstyrelsen nåede at flå kitlen af ham, smed han den dog selv.

- Mindst 52 klagesager over Kim Tjelum skal behandles i Patientombuddet.

ekstrabladet.dk har dog fået aktindsigt i de kritiske rapporter og har intet imod at bringe dem frem i lyset til skræk og advarsel for danskere, der overvejer at få fikset bryster med videre af Kim Tjelum.

LÆS EMBEDSLÆGERNES TRE RAPPORTER FRA DANICA KLINIKEN, SOM SUNDHEDSSTYRELSEN IKKE MÅ OFFENTLIGGØRE, HER:

Tilsynsrapport for 29. APRIL 2011

Tilsynsraport for første genbesøg 13. MAJ 2011

Tilsynsrapport for andet genbesøg 8. JUNI 2011