Patient: Han syede mine brystvorter skævt på

Fik brystløft hos skandalekirurg: Der gik betændelse i såret, og 21-årig kvinde kunne trække lang, sort tråd ud af brystet. Lægen er forsvundet

- Kim Tjelum skal stoppes. Han har ødelagt mine bryster. Jeg ville hellere have mine gamle bryster tilbage. De hang også, men så mere naturlige ud, siger 21-årig kvinde efter sin operation på Danica Klinikken. (Privatfoto)
- Kim Tjelum skal stoppes. Han har ødelagt mine bryster. Jeg ville hellere have mine gamle bryster tilbage. De hang også, men så mere naturlige ud, siger 21-årig kvinde efter sin operation på Danica Klinikken. (Privatfoto)

- Jeg havde drømt om at kunne gå med smarte bluser med kig til barmen, når jeg havde fået mit brystløft, men i dag kan jeg kun gå med sports-bh’er, der camouflerer, hvor skæve brysterne er.

Efter en operation på Danica Klinikken, der i dag hedder Cosmopol Klinikken, sidder en 21-årig kvinde fra Hillerød tilbage med kronisk ømme brystvorter på en barm, der hænger nogenlunde lige så meget som før.

Til gengæld er hendes før runde brystvorter nu zigzaggede, og brysterne stritter mere ud til siderne end før. Manden, der førte kniven, hedder Kim Tjelum.

Efter et vægttab på 15 kilo var den unge kvindes barm blevet til ’to halvslatne sokker’.

LÆS OGSÅ:

Patient: Skandalekirurg har gjort mine bryster deforme

Hun trodsede de blandede anmeldelser af Danica Klinikken på internettet og valgte et åbningstilbud her: et brystløft til 20.000 kr.

- Kim Tjelum mente ikke, at jeg behøvede silikone, for jeg havde stadig fylde i barmen. Han ville gå ind fra brystvorten, så jeg ikke fik ar under brysterne.

Ifølge kvinden skar plastikkirurgen brystvorterne af og syede dem skævt på igen under indgrebet.

Materie væltede ud
- Da han fjernede bandager og sting, var der et stort sår ved min højre brystvorte. Det plastrede han til med et stykke tape. Jeg skulle bruge tapen i tre måneder.

Da hun cirka to en halv måned efter operationen fjernede tapen, kunne hun trække en lang, sort tråd ud fra det højre bryst, hvor det også væltede ud med materie.

Den unge kvinde er bekymret for, om glemte snore er grunden til, at hun tit får en prikkende smerte i den højre brystvorte, som hun dæmper ved at nulre området. Hun har op til 1,5 cm brede ar rundt om brystvorterne.

LÆS OGSÅ:

52 klager over skandalelæge

Efter at have været umulig at få fat i og ifølge sin medejer af Danica Klinikken, Mitte Skjold, ikke længere til stede på klinikken, begyndte Kim Tjelum i august pludselig at skrive til sin patient fra en hotmail-konto. Han skrev blandt andet, at hun slet ikke havde behøvet at søge om erstatning hos Patientforsikringen, men tilbød hende en genoperation gratis. Den blev ikke til noget.

Han skal stoppes
Udover at søge erstatning hos Patientforsikringen har hun også klaget til Patientombuddet.

LÆS OGSÅ:

Patient: Skandalelæge gav mig skæve bryster

Den unge kvinde ønsker af hensyn til sin familie at være anonym, men Ekstra Bladet kender hendes identitet. Sin skamferede barm, som ifølge kvinden er Kim Tjelums makværk, har hun dog ikke noget imod at vise frem:

- Kim Tjelum skal stoppes. Han har ødelagt mine bryster så meget. Så ville jeg hellere have mine gamle bryster tilbage. De hang også, men det så mere naturligt ud.

Skriv til kup!, hvis du har haft problemer med Kim Tjelum, Danica Klinikken og eller Cosmopol Klinikken eller ved, hvor Kim Tjelum er.

Hvor er denne mand?

Kim Tjelum, ejer af Danica Klinikken, der nu har skiftet navn til Cosmopol Klinikken, er efter alt at dømme gået under jorden.

Ekstra Bladet har i dagevis gentagne gange forgæves forsøgt at få fat i ham på flere forskellige telefonnumre. På privatadressen i Ordrup nord for København blev der ikke åbnet. På klinikken på en af Københavns fashionable adresser, hvor embedslægerne i går var på razzia, var den nu forhenværende plastikkirurg heller ikke at finde. Der var i går eftermiddag lukket og slukket.

Ekstra Bladet vil meget gerne i kontakt med Kim Tjelum. (Privatfoto)

Ved du, hvor han er, kan du sende sms eller mms på 1224 (koster alm. sms-takst) eller mail til 1224@eb.dk.

Tjelum-sagen kort

'21 Søndag' og TV Avisen har afsløret Kim Tjelum i at undersøge kvinder, der ville have lavet brystoperationer, selv om han ingen autorisation havde.

Allerede i april 2011 fattede Sundhedsstyrelsen mistanke til Danica Klinikken. Ved et kontrolbesøg fandt styrelsen en lang række fejl og mangler.

I maj og juni fik klinikken igen besøg af Sundhedsstyrelsen. Den endelige tilsynsrapport afslører blandt andet., at der var væsentlige problemer med journalføringen, at flere såkaldt utilsigtede hændelser ikke fremgik af patientjournalerne, og at en anden speciallæge arbejdede på klinikken uden registrering.

Sundhedsstyrelsen gav 8. juni Kim Tjelum besked på, at han ikke længere måtte operere på klinikken.

Ifølge rapporten var han indforstået med det.

Alligevel fortæller tidligere patienter til DR og Ekstra Bladet, at Tjelum har haft fingrene langt nede i klinikarbejdet, efter at han mistede autorisationen.

Ifølge Sundhedsstyrelsen frasagde Tjelum sig autorisationen 11. september.

Læge og plastikkirurg Kim Tjelum - og ejer af Danica Klinikken - smed frivilligt lægekittel og autorisation den 14. september sidste år. Trods manglende autorisation har han stadig undersøgt kvinder, der ville have lavet brystoperationer.

Ekstra Bladet i går. (Privatfoto)

Seneste nyt

Mit EB

Opret en gratis konto og få adgang til:
miteb-dagensvigtigste.jpg

Dagens vigtigste

Redaktionen udvælger dagens vigtigste historier, så du altid får det nyeste fra ind- og udland

miteb-lokalenyheder.jpg

Lokale nyheder

Få nyheder fra dit nærområde, og hold dig opdateret på vejr, trafik og erhvervs-nyheder i dit nabolag.

miteb-follow.jpg

Følg emner

Abonnér på de emner, der interesserer dig, så du aldrig går glip af noget.

miteb-saved.jpg

Gem artikler

Læst noget interessant?? Gem artiklen til senere.