Jeg ved ikke, hvad der er i mine bryster

Grys journal er en af dem, der er forsvundet fra 'Privatklinikken' - hun overvejer at melde klinikejeren til politiet

Gry Hallgren fik i 2004 nye bryster på 'Privatklinikken’, som er et af de steder, der har brugt potentielt farlige implantater. (Foto: Kristian Linnemann)
Gry Hallgren fik i 2004 nye bryster på 'Privatklinikken’, som er et af de steder, der har brugt potentielt farlige implantater. (Foto: Kristian Linnemann)
Følg Sundhed

Gry Hallgren er en af mange danske kvinder, der har fået fyldt lidt ekstra i barmen. Hun er også en af de kvinder, der ikke har nogen chance for at vide, om silikonen er den potentielt farlige slags, som har fået internationale sundhedsmyndigheder til at sende advarsler ud.

- Det er modbydeligt ikke at vide, hvad jeg har i mine bryster. Jeg vil bare gerne have en afklaring, siger den 34-årige kvinde fra Solrød.

Destrueret
Manden, der i sin tid solgte hende implantater og brystforstørrelse, har nemlig efter eget udsagn destrueret hendes og andre patienters journaler stik mod loven. Det til trods for at netop hans klinik, ’Privatklinikken’, fyldte implantater fra den franske producent Poly Implant Prothese (PIP) i brysterne på patienter.

Sundhedsstyrelsen oplyser, at journalerne burde have været overdraget til myndighederne, men vil ikke fortælle, hvad man mener, at der er sket med dem.

LÆS OGSÅ:

Mystik om forsvundne bryst-journaler

Da hun som 26-årig i 2004 lagde sig under kniven på ’Privatklinikken’ i København skete det efter flere konsultationer og forundersøgelser hos klinikkens ejer – den elektrikeruddannede, Niels-Ole Bohn.

- Jeg troede, han var læge, men det var en svensk læge, der opererede mig. Operationen gik fint, og jeg er også tilfreds med resultatet, siger Gry Hallgren, der er fysioterapeut.

Overvejer politianmeldelse
Hun bad efter operationen om nogle papirer på indgrebet, men fik at vide, at hun ikke behøvede noget, for klinikken havde jo hendes journal, hvis der blev noget.

Heller ikke et certifikat på, hvilke implantater, hun havde fået indopereret, blev udleveret, selv om både Lægemiddelstyrelsen og Dansk Selskab for Kosmetisk Plastikkirurgi betegner det som naturligt i forhold til patientsikkerheden.

Det gør Gry Hallgren meget utryg i dag.

- Jeg var måske naiv dengang og meget autoritetstro overfor sundhedspersoner, men som så mange andre, havde jeg en forestilling om, at jeg var i gode hænder. Dengang vidste jeg heller ikke, at klinikejeren var elektriker og ikke læge.

LÆS OGSÅ:

Frygt for falske bryster spreder sig

Overvejer at få fjernet silikonen
Gry Hallgrens mand, advokatfuldmægtig Peter Nielsen, har talt med souschef i Sundhedsstyrelsen, Anna Murphy, som opfordrer familien til at slå koldt vand i blodet.

Men det er ikke godt nok, mener parret.

- Jeg mener som det mindste, at Sundhedsstyrelsen bør tilbyde kvinderne at få undersøgt brysterne. Jeg overvejer meget kraftigt at få fjernet mine implantater. Der har været tale om, at de kan give kræft, og jeg vil gerne se mine sønner på et og tre år vokse op.

Parret vil følge brystsagen tæt i de kommende uger og overvejer at politianmelde Niels-Ole Bohn.

Følg med i sagen på ekstrabladet.dk.

Er du en af de kvinder, der har fået indopereret de farlige implantater, eller ved du noget om journalerne, så skriv til kup!

Seneste nyt

Mit EB

Opret en gratis konto og få adgang til:
miteb-dagensvigtigste.jpg

Dagens vigtigste

Redaktionen udvælger dagens vigtigste artikler, så du altid er opdateret på det nyeste fra ind- og udland

miteb-lokalenyheder.jpg

Lokalt

Hold dig opdateret på vejr, trafik, bolig- og erhvervsnyheder i din kommune.

miteb-follow.jpg

Følg emner

Abonnér på de emner, der interesserer dig, så du aldrig går glip af noget.

miteb-saved.jpg

Gem artikler

Læst noget interessant? Gem artiklen til senere.

Hvordan synes Mette Frederiksen selv, det går?