Annonce:
Annonce:

Mødre kræver lykkepille-erstatning

Mødre kræver lykkepille-erstatning efter Ekstra Bladets afsløringer

Mødre kræver lykkepille-erstatning efter Ekstra Bladets afsløringer af, at myndighederne har reageret alt for langsomt(Foto: Colourbox)
Mødre kræver lykkepille-erstatning efter Ekstra Bladets afsløringer af, at myndighederne har reageret alt for langsomt(Foto: Colourbox)
Annonce:
Følg Sundhed
Annonce:

Nye sager i forbindelse med mødres brug af lykkepiller under graviditeten er det seneste år strømmet ind hos Patientforsikringen.

Alene i 2011 har Patientforsikringen fået syv nye sager om aborter, misdannelser, problemer i udviklingen og andre alvorlige symptomer. Det skriver Ekstra Bladet.

Sagerne er kommet ind efter Ekstra Bladets afsløringer af, at myndighederne har reageret alt for langsomt i forhold til at advare gravide om lykkepiller, hvilket har fået kvinderne og deres familier til at søge forsikringen om kompensation for skader på deres børn.

– Vi har foreløbig registreret i alt ni sager, der handler om skader på børn eller fostre efter moderens brug af medicin til behandling af depression. Hovedparten af sagerne har vi modtaget i 2011 i umiddelbar tilknytning til, at problemstillingen har været omtalt i medierne, fortæller direktør Karen-Inger Bast.

De foregående år har der kun været to sager om skader efter gravides brug af lykkepiller. Den ene er afvist, og den anden er afgjort til fordel for Heidi Skov, der mistede sin søn Christoffer 11 dage efter fødslen. Heidi Skov var under graviditeten i behandling med lykkepillen Fontex, og hun modtog i 2010 10.800 kroner fra Patientforsikringen.

Sundhedspolitisk medarbejder i Forbrugerrådet Sine Jensen finder det interessant, at Patientforsikringen tidligere har truffet en afgørelse til fordel for moderen og det nyfødte barn. Da det kan bane vej for andre forældre med erstatningskrav.

– Noget tyder samtidig på, at sagerne kun er toppen af isbjerget. Der er jo enormt mange, der tager antidepressiv medicin herhjemme, siger hun.

Ud af de syv sager Patientforsikringen har modtaget i år, er en blevet afvist, fordi erstatningskravet var for småt. De øvrige drejer sig om et dødfødt barn, en abort og fire sager omkring skader på levende børn. De er nu under behandling og forventes afgjort næste år.

Læs mere i Ekstra Bladet fredag

Annonce:
Annonce:
Annonce:
Annonce:
Ubegrænset Sport
Ekstra Bladet
Så løber du aldrig tør
79
,-
/md.
Annonce:
En formand, der gør, hvad der bliver sagt
Annonce:
Annonce:
Spar med
Det kan du spare
Elpris lige nu
Vestdanmark
-
kr. pr. kWh*
Østdanmark
-
kr. pr. kWh*
Annonce:
Annonce: