Annonce:
Annonce:

Fars nye lever var fyldt med kræft

Michael og Jespers far døde fire måneder efter sin levertransplantation. Leveren var fyldt med kræft

Alex Brødholt blev 53 år. Den lever, der skulle gøre ham rask, tog livet af ham, fordi den var fyldt med cancer. Hans to efterladte sønner, Jesper (tv.) og Michael (th.) er dybt rystede over forløbet. (Foto: Privat)
Alex Brødholt blev 53 år. Den lever, der skulle gøre ham rask, tog livet af ham, fordi den var fyldt med cancer. Hans to efterladte sønner, Jesper (tv.) og Michael (th.) er dybt rystede over forløbet. (Foto: Privat)
Annonce:
Følg Sundhed

Den nye lever skulle give den 53-årige Alex Brødholt sit aktive, gode liv tilbage, efter at han igennem et års tid havde haft problemer med iltningen i sit livsvigtige organ. Transplantationen gav ham præcis fire måneder, før han døde af galopperende kræft 8. december. Den nye lever var angrebet af cancer.

Alex Brødholts to sønner, Michael, 30, og Jesper, 26, lagde deres far i graven 14. december.

Som Politiken i dag skriver, er flere mennesker blevet ramt af kræft efter organdonationer. Den 48-årige Hanne Agerholm fra Dianalund døde i sidste måned af en aggressiv kræftsygdom, som hun havde fået, da hun fik transplanteret nye lunger på Rigshospitalet.

Annonce:

Kort efter døde en anden patient - Alex Brødholt fra Odense- efter at have fået en lever fra samme donor. Ifølge Rigshospitalet har en patient fået transplanteret et hjerte med kræftsygdommen, mens to patienter har modtaget nyrer fra den kræftsyge donor.

LÆS OGSÅ: Fik doneret organer - men der fulgte kræft med

- Det er så tragisk, som noget kan være. Min far er nummer to, der er død. Han fik leveren fra den pågældende donor 8. august og døde fire måneder efter. Dødsårsagen var kræft i leveren, der havde spredt sig til resten af kroppen. Leveren var fyldt med en aggressiv kræftform, de ikke før har set, siger Michael Brødholt til ekstrabladet.dk.

Har stadig en sms
Han har stadig svært ved at forstå, at hans altid tilstedeværende far, som han arbejdede sammen med i Alex Brødholts import-eksport-firma, ikke er her længere:

- Jeg har en sms på min telefon fra ham, som han sendte for cirka tre uger siden. 'Jeg elsker også dig. Jeg kæmper. Knus far', fortæller Michael Brødholt til ekstrabladet.dk.

Annonce:

Da lægerne nåede frem til, at Alexander Brødholt ville få gavn af en ny lever, gik der kun omkring fem uger, før Rigshospitalet havde fundet en donor. Han gik både glad og nervøs den omfattende operation i møde.

- Han svævede mellem liv og død under operationen, men kæmpede sig tilbage. Han har altid været stærk, siger Michael Brødholt, som allerede kort tid efter operationen fornemmede, at ikke alt var, som det skulle være.

Smerterne blev ved
Hans far klagede over ondt i maven og nåede dårligt nok hjem fra hospitalet i slutningen af september, før han dagligt måtte til kontrol, undersøgelser og utallige blodprøver på Odense Universitetshospital.

- Vi sagde til ham, at det var klart, han havde smerter. Han havde et stort sår, og de havde været inde og rode i ham. Han blev ved med at insistere på, at der var noget galt, men på sygehuset i Odense, hvor der blev lavet masser af kikkertundersøgelser, lød beskeden også, at der ikke var noget at se.

Annonce:

Michael Brødholt fortæller, at det først var tilbage på Rigshospitalet for fire-fem uger siden, at lægerne konstaterede kræft i faderens lever:

- Først fik vi at vide, at der sad nogle bylder, der nok skulle gå væk igen, men da han blev skannet viste det sig, at der var kræft. Lægerne mente ikke, at det havde bredt sig, og han blev indstillet til en ny levertransplantation.

Det var for sent
14 dage før Alex' død gik lægerne i gang med den nye transplantation, men:

- Det var for sent. Kræften havde bredt sig med lynets hast, og der var ikke noget at gøre. Kemoen ville ikke virke, sagde de. Vi kunne bare vente på, at han ville dø, siger Michael Brødholt.

Beskeden ramte familien hårdt. Børnene og Alex Brødholts kæreste vågede over den døende, alt for unge mand, som var åndsfrisk til det sidste.

Annonce:

- Lægerne gav ham på et tidspunkt noget smertestillende og sagde, at det ikke var sikkert, at han ville vågne igen. Men det gjorde han - en hel uge. Han holdt helt hen til torsdag. Det har som pårørende været umenneskeligt at gå rundt at vente på, at han skulle dø, siger Michael Brødholt, hvis far bad om at komme hjem til Odense for at dø.

Har du oplysninger i sagen? SMS på 1224 (det koster almindelig sms-takst) eller mail på 1224@eb.dk.

Annonce:
Annonce:
Annonce:
Annonce:
Spar med
Det kan du spare
Elpris lige nu
Vestdanmark
-
kr. pr. kWh*
Østdanmark
-
kr. pr. kWh*
Annonce:
Bandidos skal bekæmpes hårdt og med alle midler
Annonce:
Annonce:
Annonce:
Annonce: