Annonce:
Annonce:

Masser af patienter ligger på gangene

Alt for mange patienter ligger på gangene på landets sygehuse på grund af pladsmangel, viser rundspørge

Annonce:
Følg Sundhed

Mere end hver fjerde sygeplejerske på landets sygehuse har på en uge oplevet patienter på gange eller i opholdsrum, fordi der ikke er plads på sengestuerne. Det viser en analyse foretaget af Megafon og Dansk Sygeplejeråd.

- Næsten dagligt er der ikke plads til alle patienter. Derfor er vi nødt til at placere nogle patienter på gangen, siger Karina Vigh Grivne, sygeplejerske og fællestillidsrepræsentant på Nykøbing Falster Sygehus.

Intet privatliv
Især på den medicinske afdeling er der voldsomt pres på sengepladserne på grund af overbelægning. Afdelingen har 85 sengepladser, men der er ofte 90 patienter.

- Når man ligger på gangen, så har man intet "privatliv", hvilket for patienterne er stressende. Samtidig er det uetisk, at alle kan høre, hvad man fejler, eller bliver tilskuere til den behandling man modtager, siger Karina Vigh Grivne.

Annonce:

Regeringen har meldt ud, at den vil have patienterne væk fra sygehusgangene.

Ifølge analysen fra Dansk Sygeplejeråd oplever en del sygeplejersker på kirurgiske og psykiatriske afdelinger patienter på gangene.

Uværdigt
Værst ser det dog ud på de medicinske afdelinger, som i årevis har været hårdest ramt af overbelægning. Her har op mod hver anden sygeplejerske oplevet patienter på gangene eller i opholdsrum indenfor en uge.

- Det er problematisk og uværdigt, at der ofte ikke er plads til patienterne på sengestuerne. Og det er helt nødvendigt, at vi får fokus på, hvordan vi forebygger, at så mange borgere bliver indlagt, siger Grete Christensen, formand for Dansk Sygeplejeråd.

Ifølge Dansk Sygeplejeråd kunne mange indlæggelser på især de medicinske afdelinger undgås, hvis kommuner og ældrepleje blev styrket med sundhedsfagligt personale.

- Det er vigtigt, at vi ikke kun ser på sygehusene, men også retter blikket mod de nære sundhedstilbud til borgere med for eksempel KOL, diabetes og hjerteproblemer, siger Grete Christensen.

Annonce:
Annonce:
Annonce:
Spar med
Det kan du spare
Elpris lige nu
Vestdanmark
-
kr. pr. kWh*
Østdanmark
-
kr. pr. kWh*
Annonce:
Svulster og skandaler trives i tavshed
Annonce:

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind

Annonce:

Bagholdet

Annonce:
Annonce: