Annonce:
Annonce:

Mormor gav min dreng en lussing

Se denne uges svar fra Ekstra Bladets familieekspert, Helle Birkholm-Buch

Annonce:
Følg Sundhed

Kære Helle
Sidste weekend kom vores søn på seks år hjem fra besøg hos mormor og sagde, at mormor havde givet ham en lussing, og at han aldrig mere vil over til hende igen. Han fortalte, at han havde været fræk og ikke hørt efter. Men mormor må jo alligevel ikke slå!

Min mand og jeg er rasende og ved ikke, hvordan vi skal gribe det her an? Vi vil ikke tvinge vores søn, som ellers elsker sin mormor over alt på jorden, til at besøge hende, og vi vil under ingen omstændigheder acceptere, at hun slår uanset hvad!

Så vidt vi kan forstå på vores søn, er det heldigvis aldrig sket før. Samtidig synes vi, at de to har så meget dejligt sammen, at det her ikke skal ødelægge deres ellers gode forhold. Hvad gør vi?
En chokeret mor

Annonce:

Kære chokerede mor
Det er voldsomt krænkende og ikke mindst ulovligt at slå. Prøv, trods jeres vrede, at holde fokus på, hvad der er det bedste for jeres søn.

Lige nu har han mest brug for, at I tager ham alvorligt. Respekter og støt hans sunde evne til at sige fra over for mormor, når samværet ikke er okay.

I skriver, at hans forhold til mormor ellers er godt, så på længere sigt vil en reparation af det følelsesmæssige brud, der er sket, måske være vejen frem. Det kan jo også være, at mormor har skældt så meget ud, at han føler, hun lige så godt kunne have slået? Uanset hvad så kan I bruge situationen til at vise jeres søn, hvordan man tilgiver og kommer videre. Men lad ham gøre det i sit eget tempo.

Prøv at forklare mormor, hvordan jeres søn har oplevet situationen, og bed hende tage hans oplevelse alvorligt -også selv om hun har oplevet situationen anderledes.

Annonce:

Ansvaret for, hvordan det er at være sammen, er altid den voksnes. Prøv at hjælpe mormor med i ord og handlinger at vise jeres søn, at hun tager det ansvar alvorligt, så både han (og I) kan have tillid til, at det ikke vil ske igen.
De varmeste hilsner, Helle Birkholm-Buch

Helle Birkholm-Buch er Ekstra Bladets lørdagsmagasin EKSTRA's familieterapeut. Hun har en bachelor i psykologi, er 41 år og mor til tvillinger. Hver uge svarer hun på spørgsmål fra læserne. Send dit spørgsmål eller kommentarer til ekstra@eb.dk

Annonce:
Annonce:
Annonce:
Annonce:
Spar med
Det kan du spare
Elpris lige nu
Vestdanmark
-
kr. pr. kWh*
Østdanmark
-
kr. pr. kWh*

DAGENS EB+

Annonce:
Selv ikke en prins kan få det hele
Annonce:

Mystisk mordkomplot

Annonce:
Annonce:
Annonce: