Annonce:
Annonce:

Norge forbyder solarier for børn

Fra 1. juli næste år bliver det forbudt for børn og unge under 18 år at bruge solarier i Norge

Annonce:
Følg Sundhed

Norge indfører nu forbud mod solarier for børn for at begrænse risikoen for modermærkekræft.

Fra 1. juli næste indføres der en aldersgrænse på 18 år i alle solarier i Norge, og fra 2014 skal der være ansat kompetent personale til at betjene og vejlede de solhungrende kunder.

Det sker samtidig med, at emnet herhjemme stadig diskuteres frem og tilbage blandt regeringspartierne på Christiansborg.

- Til trods for flere holdningskampagner bruger stadig flere unge solarier, så det er et vigtigt tiltag for at reducere antallet af kræfttilfælde, siger Helseminister i Norge, Anne-Grete Strøm-Erichsen fra Arbeiterpartiet til nyhedsbureauet NTB.

Hun mener, at aldersgrænsen vil give et klart signal om sundhedsskaderne og vigtigheden af at undgå overdrevet brug at den kunstige sol.

Annonce:

Strøm-Erichsen henviser til studier, som har vist, at risikoen for at blive ramt at modermærkekræft øges med 75 procent for dem, som begynder at bruge solarium før de fylder 30 år.

I 2009 svarede 55 procent af norske unge mellem 15 og 24 år, at de havde taget solarium mindst én gang. Fem år tidligere var andelen kun på 34 procent.

I Danmark blussede debatten om, om der skal indføres et solarieforbud, op, da WHO for nylig offentliggjorde tal, der placerede danske unge kvinder på førstepladsen over antallet af modermærkekræfttilfælde.

Hos Anja Philip, projektchef for Kræftens Bekæmpelse og TrygFondens Solkampagne, vækker det nye norske tiltag stor begejstring.

- Det er fantastisk glædeligt at høre. Det er dejligt, at nordmændene tager hånd om befolkningssundheden, og tager et af de vigtigste skridt, man kan, for at forebygge modermærkekræft, siger hun og sender en appel af sted til regeringen:

- Nu er det bare at appellere til de danske politikere om at komme i omdrejninger og gøre noget væsentligt for kræftforebyggelsen ligesom vores nabolande.

Annonce:
Annonce:
Annonce:
Annonce:
Ubegrænset Sport
Ekstra Bladet
Så løber du aldrig tør
79
,-
/md.
Annonce:
Hvis Mette går, bør der udskrives valg
Annonce:
Annonce:
Spar med
Det kan du spare
Elpris lige nu
Vestdanmark
-
kr. pr. kWh*
Østdanmark
-
kr. pr. kWh*
Annonce:
Annonce: