Annonce:
Annonce:

Tidligere storryger taber historisk rygersag

Rygersag gik op i røg: Allan Lykke Jensen får ikke erstatning af Skandinavisk Tobakskompagni, har landsretten netop afgjort. Alligevel er den tidligere storryger tilfreds

Allan Lykke Jensen har netop tabt sagen mod tobaksindustrien.  (Foto: Ole Frederiksen)
Allan Lykke Jensen har netop tabt sagen mod tobaksindustrien. (Foto: Ole Frederiksen)
Annonce:
Følg Sundhed

Skandinavisk Tobakskompagni er netop blevet frifundet i den historiske retssag, som Allan Lykke Jensen i 2000 anlagde mod røggiganten.

Den 64-årige odenseaner sagsøgte for 11 år siden Skandinavisk Tobakskompagni, som i dag hører under British American Tobacco, for at tilsætte stoffer, der øger optagelsen af nikotin og designe cigaretterne, så rygerne kan optage mere af nikotinen. Han krævede 53.000 kroner i erstatning af tobaksgiganten.

Men Østre Landsret var altså ikke enig i påstanden.

Læs også: Dommens dag i Danmarks første rygersag

Ryger-Allans advokat: Vi har vundet alligevel
Alligevel er Allan Lykke Jensen ved godt mod:

Annonce:

- Han tager det fint. Vi har opnået det mål, at vi har fået forøget fokus på tilsætningsstofferne i cigaretterne. Vi kunne vinde eller tabe, men der er sket en hel del på området, siden sagen blev anlagt. Vi har løftet sagen og lagt pres på myndigheder og politikere. De har været for sløve på området, siger Anker Laden-Andersen, Allan Lykke Jensens advokat, til ekstrabladet.dk.

Han forklarer videre:

- Her til morgen har jeg modtaget brev fra sundhedsministeren om, at hun vil kræve øget kontrol med tilsætningsstofferne i cigaretter. Hun vil snarest tage kontakt til Sundhedsstyrelsen. På den måde er det ok at tabe en sag ved domstolene, når man alligevel vinder ved at få øget fokus på det her område. Det var også en stor del af vores mission at skabe fokus på nødvendigheden af mere kontrol med tilsætningsstoffer, siger Anker Laden-Andersen.

- Anker I sagen til Højesteret?

Annonce:

- Nu vil jeg først læse Landsrettens begrundelse igennem og tale med Allan Lykke Jensen. Begrundelsen er 12-15 sider lang, men indtil videre har jeg særligt, at retten har vurderet, at målemetoderne, som man bruger til at måle nikotin med, er foretaget i overensstemmelse med myndighederne krav. Men myndighederne bør kunne indse, at målemetoderne er misvisende. Men myndighederne har godkendt metoden, og myndighederne har været for svage.

Læs også: Dommens dag i Danmarks første rygersag

ekstrabladet.dk følger sagen...

Annonce:
Annonce:
Annonce:
Spar med
Det kan du spare
Elpris lige nu
Vestdanmark
-
kr. pr. kWh*
Østdanmark
-
kr. pr. kWh*
Annonce:
Inflation er den største ødelægger af almindelige menneskers økonomi
Annonce:

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind

Annonce:

Bagholdet

Annonce:
Annonce: