Hospice sendte døende kræftsyg på plejehjem

Arresødal Hospice tvangsflyttede en dødssyg, kræftramt kvinde til et almindeligt plejehjem, fordi de mente, hun havde måneder igen. Kvinden døde 10 dage efter

Kræftsyge Anna Sonja Tjørved Nielsen blev sendt fra Arresødal Hospice på plejehjem bare ti dage før sin død. Nu har hendes datter klaget over den behandling.
Kræftsyge Anna Sonja Tjørved Nielsen blev sendt fra Arresødal Hospice på plejehjem bare ti dage før sin død. Nu har hendes datter klaget over den behandling.

Det var meningen, at opholdet på Arresødal Hospice skulle give den 66-årige Anna Sonja Tjørved Nielsen en rolig sidste tid, efter lægerne havde sagt, at hendes hjernetumor var uhelbredelig. I stedet blev oplevelsen et mareridt. Det skriver Frederiksborg Amts Avis.

Efter et kort ophold besluttede de på Arresødal Hospice nemlig, at den dødssyge kvinde var frisk nok og kunne leve måneder endnu. Derfor skulle hun flyttes på et almindeligt plejehjem, selv om datteren bad dem om at lade hende blive.

Brixtofte skal arbejde på hospice

På plejehjemmet var de noget chokerede over at modtage kvinden, der straks fik døgnvagt på, fordi hende sygdom var så fremskreden.

- Så kontaktede vi Arresødal Hospice for at høre, om hun ikke kunne komme tilbage, men det afviste de, og pladsen var allerede givet til en anden, siger Maria Olsen - Anna Sonja Tjørved Nielsens datter - der nu har sendt en formel klage til patientombudet over behandlingen.

Hospice laver hotline for døende

Af samme grund ønsker lederen af Arresødal Hospice, Anne Dorthe Hansen, ikke at udtale sig om den konkrete sag, så længe den er under behandling.

- Men generelt kan jeg sige, at det altid er beklageligt, når der er nogen, der føler, at de ikke er blevet ordentligt behandlet. Vi vurderer ud fra et skøn, og så er det godt, at der er en uafhængig central instans, der kan behandle klagen, siger hun.