Annonce:
Annonce:

Julefrokosten forfølger dig

Chefen havde kaldt en ung pige 'fars suttetøs', men hun tabte sexchikanesag på grund af historier om hendes opførsel til en firmafest

Tømmermænd - også de moralske - er ikke det eneste, der kan komme ud af ultrapinlig opførsel til firmajulefrokosten. (Foto: Colourbox)
Tømmermænd - også de moralske - er ikke det eneste, der kan komme ud af ultrapinlig opførsel til firmajulefrokosten. (Foto: Colourbox)
Annonce:
Følg Sundhed

Festrygtet hænger ved. Ifølge Niels Jakobsen fra HK skal både chefer og ansatte passe på, hvordan de opfører sig til firmafester.

- Det skal også være sjovt dagen derpå. Utilstedelig adfærd fra en medarbejder kan klæbe, så nogen måske begynder at sige: ’Hun er altid pissefuld’, fordi du har opført dig pinligt til en julefrokost, selv om du i den almindelige arbejdstid er både seriøst og hyggelig, siger Niels Jakobsen, arbejdsmiljøkonsulent i HK Kommunal, der blandt andet beskæftiger sig med chikane, til ekstrabladet.dk.

Fest-ry klæber
Og meget tyder på, at netop dit fest-ry kan skabe problemer for dig:

Ekstra Bladet har fundet en sag fra 2006, hvor en frisørelev, der følte sig udsat for sexchikane af chefen, hævede sin kontrakt i utide. Da sagen skulle behandles, spillede netop tidligere eskapader til en firmafest ind i vurderingen.

Annonce:

Læs også: Sådan bliver du fyret til julefrokosten

Ifølge eleven havde chefen kaldt hende ’fars lille suttetøs’ og ’fars lille lebbepige’, vist hende pornografiske billeder af mænd i arbejdstiden og en gang truet hende med fyring, hvis hun ikke serverede te i underbukser, mens hendes tøj blev vasket.

Chef: Hun strippede til firmafest
Sagen blev behandlet i Tvistighedsnævnet, som træffer afgørelser i sager om uenigheder mellem elever og praktikvirksomheder inden for erhvervsuddannelserne, og her hjemsøgte pigens festlige fortid hende.

Fra arbejdsgiveren lød det blandt andet, at frisøreleven havde strippet til en firmafest foran 25 mennesker herunder små børn, havde haft ’uhensigtsmæssig omgang’ med flere personaler fra naboforretninger som ’Netto’ og ’Byens Pizza’, der havde givet frisørsalonen dårlig omtale.

Læs også: Vold ved julefrokost koster betjent jobbet

Annonce:

Styr dig til firmafesten
Frisøreleven fik ikke medhold i sin anklage om sexchikane, selv om Tvistighedsnævnet i sin kendelse fandt det bevist, at chefen i et par tilfælde havde kaldt hende ’suttetøs’. I begrundelsen lyder det bl.a., at dette forhold alene ’også set i lyset af sagens omstændigheder i øvrigt’ ikke kunne ’karakteriseres som en krænkelse af ligebehandlingsloven’.

- Man kan miste stor respekt, hvis man ikke styrer sig til julefrokosten, og det skal man tænke over, siger Niels Jakobsen, som ikke vil forholde sig til kendelsen, men konstaterer blot, at der er forskel mellem jargonen i præstens forkontor og hos barberen.

Læs også: Derfor bliver du liderlig, når du har tømmermænd.

Skriv om dine eskapader til firmafesterne nedenfor.

Annonce:
Annonce:
Annonce:
Annonce:
Ubegrænset Sport
Ekstra Bladet
Så løber du aldrig tør
79
,-
/md.
Annonce:
En formand, der gør, hvad der bliver sagt
Annonce:
Annonce:
Spar med
Det kan du spare
Elpris lige nu
Vestdanmark
-
kr. pr. kWh*
Østdanmark
-
kr. pr. kWh*
Annonce:
Annonce: