Penisprotese vækker begejstring

Pump, pump, pump - så er der rejsning! En ny penisprotese, som giver rejsning ved hjælp af pumpekraft, begejstrer brugerne

Penisprotesen kan ved hjælp af saltvand give rejsning til mænd, der ikke kan hjælpes med piller eller injektioner. (Foto: Coloplast)
Penisprotesen kan ved hjælp af saltvand give rejsning til mænd, der ikke kan hjælpes med piller eller injektioner. (Foto: Coloplast)

Med et par tryk på pungen kan tidligere impotente mænd få 'den lille soldat' til at stå ret på kommando og ikke lægge sig, før den får besked på det.

Det skyldes en ny og forbedret penis-protese, som ifølge en undersøgelse fra Herlev Hospital vækker usædvanlig høj begejstring hos modtagerne: 85 procent blandt de 26 mænd, der hidtil har fået den indopereret protesen, er tilfredse og 92 procent ville anbefale den til andre, skriver Dagens Medicin.

Pump på pungen
Protesen består af en lille pumpe, der indopereres i pungen, to aflange plastickamre, der indopereres i svulemelgemet på penis og et saltvandsreservoir, indopereret ved blæren.

Når manden vil have rejsning, trykker han cirka syv gange på pumpen: Saltvand fra reservoiret strømmer ud i svulmelegemet og gør svenden stiv. Når det er slut med løjerne, kan rejsningen lægges ned igen ved et enkelt tryk på en knap (man fristes til at sige: Udløsningsknap) i pungen.

Et tryk er nok..
Den nye penis-pumpe, med den lidt lumre titel 'Titan One Touch Release', er udviklet af firmaet Coloplast.

Den er lettere at betjene end tidligere tiders pumper, (penis-proteser har været brugt herhjemme siden firserne), og det kan være grunden til den store tilfredshed blandt brugerne.

- Tidligere skulle man aktivt trykke på pungen flere gange, for at få penis til at blive slap igen. Her skal du kun trykke én gang, så siver væsken tilbage til reservoiret ved hjælp af undertryk, og rejsningen falder stille og roligt ganske som en naturlig rejsning, siger Nordisk Salgschef i Coloplast, Jimmi Schondorff, til ekstrabladet.dk.

Fra 12 til 24 centimeter
Svulmeblæren til penis kan fås i forskellige størrelser, fra 12 til 24 centimeter. Man skal dog ikke se det som en chance for at bygge et par centimeter ovenpå, hvad naturen har udstyret én med.

- Haha, nej, det kan man ikke. Hvis du har en 13 centimeter lang penis, kan man selvfølgelig ikke implantere en 15 centimeter lang protese, det kan ende med at gøre ondt. Det er helt klart en lægefaglig afgørelse, hvilken størrelse der skal implanteres, siger Jimmi Schondorff fra Coloplast til ekstrabladet.dk.

Penisprotesen kan hjælpe svært impotente mænd, hvor hverken piller eller injektioner har nogen effekt, ofte forårsaget af sygdomme som hjerte-kar-sygdomme, diabetes, nervesygdomme, rygmarvsskader og prostatacancer.

Flere kan få glæde af penisprotesen
Forskerne bag undersøgelsen, overlæge ved urologisk afdeling på Herlev Hospital, Jens Sønksen og ph.d.-studerende og læge Mikkel Fode mener, baseret på den store tilfredshed med protesen, at den burde være mere udbredt end i dag.

Dobbelt så mange mænd som i dag kunne få glæde af en penisprotese, vurderer de.

- Det, der mangler, er at praktiserende læger og urologer opdager, at denne mulighed findes, og at det er en god og sikker mulighed, siger professor i urologi og overlæge ved urologisk afdeling på Herlev Hospital, Jens Sønksen, som har lavet tilfredshedsundersøgelsen til Dagens Medicin.