Annonce:
Annonce:

Lesbiske vil forvandle søn til datter

Et lesbisk par har med medicin stoppet deres 11-årige søns udvikling, så han har tid til at overveje, om han vil være en pige

Tommy eller Tammy? (Screendump fra youtube.com)
Tommy eller Tammy? (Screendump fra youtube.com)
Annonce:
Følg Sundhed

Pauline Moreno og Debra Lobel, et lesbisk par fra Californien er forældre til en 11-årig dreng. Eller måske snart til en pige. For deres søn, der var født Thomas og som lille kaldet Tommy, har altid selv hævdet, at han er en pige og insisteret på at blive kaldt Tammy. Det skriver FoxNews.

Moreno og Lobel har nu indvilliget i at lade Tammy få en hormonblokering sat i armen, der forsinker hans pubertet. Forældrene vil give drengen ekstra tid til at beslutte, om han vil leve resten af sit liv som mand eller kvinde, før han går i puberteten. Planen er at bremse hans pubertet, til han er 14-15 år, og derefter selv lade ham bestemme, om han ønsker at skifte køn.

Læge fjernede bryster på 15-årig

Annonce:

Ville skære sin penis af
Ifølge forældrene har Tommy lige fra han var helt lille kaldt sig selv for en pige. Da han var syv år gammel truede han med at skære sin penis af, og da forældrene gik til pyskolog med ham, stillede denne diagnosen kønsforstyrrelse.

Opgør om transseksuelle

Mens transkønnede roser forældrene for at hjælpe deres søn, hagler kritikken fra læger og psykiatere ned over det lesbiske forældrepar, efter de besluttede at bremse deres søns udvikling.

Flere hævder, at det er forældrenes seksualitet og det faktum, at drengen er opvokset med to kvinder, der forvirrer ham. Andre argumenterer med naturens vilje:

- Det er børnemishandling! Det er en psykisk sygdom, ikke en fysisk, og i stedet for at bremse drengens udvikling, bør man give ham psykologbehandling. Vi kan ikke ændre på naturens gang, for vi kender ikke konsekvenserne, siger Dr. Paul McHugh, professor i psykiatri ved Johns Hopkins University i Maryland.

Skyldes andre forstyrrelser
Også Walt Heyer, der selv skiftede fra at være mand til at blive kvinde - og senere tilbage igen - advarer mod at lade en 11-årige overveje at skifte køn.

Annonce:

- Den behandling bør man IKKE give en 11-årig. På et barn er sindet ikke udviklet nok til, at det kan tage den slags beslutninger om sit liv, siger han. Han henviser i øvrigt til et hollandsk studie, der viser, at 61 procent af folk, der ønsker at skifte køn, også lider af andre psykiske forstyrrelser.

'Den gravide mand' har født

Diana Ehrensaft har studeret kønsskifte i årevis og følger sagen tæt. Hun har skrevet bogen 'Gender-born. Gender-made' ('Kønsfødt. Kønsskabt, red.), der blandt andet dokumenterer, at tallet af børn og helt unge mennesker, der mener, at de tilhører det andet køn, er støt stigende.

- Vi forsøger i dag at finde ud af, hvorfor antallet af børn, der ønsker at skifte køn, stiger. Hun gætter selv på, at det er samfundets åbne strukturer og mange muligheder i dag, der giver børnene tanker om, at de kan tilhøre det andet køn end, hvad de er født som.

Annonce:
Annonce:
Annonce:
Spar med
Det kan du spare
Elpris lige nu
Vestdanmark
-
kr. pr. kWh*
Østdanmark
-
kr. pr. kWh*
Annonce:
Margrethe mangler mio. - vi må hjælpe
Annonce:

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind

Annonce:

nyt billede

Bagholdet

Annonce:
Annonce: