Kræftsyg betalte 233.000 for mælkebøtte-behandling

Finn Skøtt Andersen kan fortsætte sin hokuspokus-behandling: Alligevel skal Humlegårdens cheflæge ikke træde meget forkert, før han ryger på ufrivillig pension

Læge Finn Skøtt Andersen. (Foto: Kristian Linnemann)
Læge Finn Skøtt Andersen. (Foto: Kristian Linnemann)
Følg Sundhed

Ekstra Bladet kan i dag berette om en nu afdød norsk kvinde, der på det alternative behandlingssted Humlegården ikke fik klar besked om den kæmpetumor, hun havde i maven.

Kvinden betalte 233.000 kroner for en behandling, der blandt andet bestod af krydderurter og mælkebøtter.

Selv om cheflæge Finn Skøtt Andersen fra behandlingscentret Humlegården ikke har givet sande oplysninger til dødssyge kræftpatienter – og allerede har et påbud fra Sundhedsstyrelsen – kan han fortsætte med at ribbe patienter for deres sidste håndører og give dem tvivlsomme behandlinger på Humlegården, skriver Ekstra Bladet.

Sundhedsstyrelsen har tidligere haft Humlegården i kikkerten, og selv om patienter og pårørende gentagne gange har kritiseret cheflægens metoder, har han uden problemer kunnet fortsætte med at indkassere millioner på det alternative foretagende.

Anne Mette Dons, Sundhedsstyrelsens tilsynschef, påpeger, at cheflægen har fejlet.

Hvad siger du til, at Humlegården har undladt at fortælle en patient, at hun havde en stor tumor i underlivet?

- Jeg kan ikke udtale mig om en konkret sag. Men generelt set kan jeg sige, at lægen er forpligtet til at informere patienten om de fund, lægen gør – medmindre patienten specifikt har frabedt sig information, siger hun til Ekstra Bladet.

LÆS OGSÅ: BONDEFANGET AF HUMLEGÅRDEN - KRÆFTREGNING PÅ 56.000

Hvilke konsekvenser får det, hvis en læge ikke giver sådanne oplysninger?

- Finn Skøtt Andersen har allerede et påbud, som han fik 27. september, efter Sundhedsstyrelsen havde gennemgået en lang række journaler fra Humlegården. Påbuddet handler blandt andet om information og samtykke, og det siger sig selv, at hvis man overtræder et påbud, så kan konsekvensen være autorisationsfratagelse.

Er det ikke bare en løftet pegefinger?

- Nej, det er en alvorlig sag. Overtræder han et påbud, så er autorisationsfrakendelse det næste, vi tyr til. Vi har bestemt ikke været tilfredse, og vi mener, at der er forhold, der er til fare for patientsikkerheden, som skal rettes op, siger Anne Mette Dons til Ekstra Bladet og forklarer, at Sundhedsstyrelsen om et par måneder vil tage stikprøver for at undersøge, om påbuddet er overholdt.

Seneste nyt

Mit EB

Opret en gratis konto og få adgang til:
miteb-dagensvigtigste.jpg

Dagens vigtigste

Redaktionen udvælger dagens vigtigste artikler, så du altid er opdateret på det nyeste fra ind- og udland

miteb-lokalenyheder.jpg

Lokalt

Hold dig opdateret på vejr, trafik, bolig- og erhvervsnyheder i din kommune.

miteb-follow.jpg

Følg emner

Abonnér på de emner, der interesserer dig, så du aldrig går glip af noget.

miteb-saved.jpg

Gem artikler

Læst noget interessant? Gem artiklen til senere.

Hvordan synes Mette Frederiksen selv, det går?