Få dit eget gravsted - på nettet

På nettet kan du nu lave dit eget gravsted og sende beskeder til familien efter din død

Få din egen gravplads på den virtuelle kirkegård, hvor din familie kan besøge dig når som helst. (Foto: i-tomb.net)
Få din egen gravplads på den virtuelle kirkegård, hvor din familie kan besøge dig når som helst. (Foto: i-tomb.net)

En virtuel kirkegård, intet mindre. Det er fra i dag muligt at skabe dit eget gravsted på nettet, hvor du kan sørge for at skabe dig et positivt eftermæle.

Ud over at kunne skrive om og lave videooptagelser af dig selv, så du for altid vil 'leve' videre på nettet, kan du på de to sites, i-tomb.net og i-memorial.com, efterlade dine sidste ønsker til dine efterladte og sørge for, at de får dem, når du er død.

Du kan desuden indstille sitet til at sende en virtuel hilsen, efter du er død. Beskederne kan nemlig kodes, så modtageren får dem på fx sin fødselsdag efter din død. Og så kan du efterlade dine vigtige dokumenter som forsikringspapirer, økonomiske oplysninger, adgangskoder og andet vigtigt, som du vil give videre.

Og selve gravstedet, som de pårørende kan besøges, kan bruges til både at sende hilsener og vise andre (gode) minder om dig.

Folkene bag sitet lover, at de samarbejder med seriøse firmaer - blandt andet end schweizisk databank - så det er sikkert at bruge. Og tilmed reklamefrit, så gravfreden skulle være sikret.

Men ak, alting har en pris, og det har et gravsted på nettet også. En plads på i-tomb.net fra cirka 270 kroner om året, mens en I-memorial-gravplads koster i omegnen af 650 kroner årligt.

Du kan selv besøge gravstederne her og her.