Lam patient sendt hjem i badekåbe

Sygeplejerske smed skleroseramte Tom Larsen i en taxa, mens han stadig havde drop i armen

Sklerose-ramte Tom Larsen blev nærmest smidt ud af Hvidovre Hospital, selv om han er delvist lammet i ryg og ben. (Foto: Jan Unger)
Sklerose-ramte Tom Larsen blev nærmest smidt ud af Hvidovre Hospital, selv om han er delvist lammet i ryg og ben. (Foto: Jan Unger)

55-årige Tom Larsen sidder i en hvid badekåbe og kigger ud af vinduet, da Ekstra Bladet træder ind i hans stue på afdeling 112 på Hvidovre Hospital.

Han har været ramt af sklerose siden 2000, men beretter uden omsvøb gennem sit tykke, grålige skæg, hvordan hospitalet sendte ham hjem efter en behandling for lungebetændelse.

– Jeg havde stadig nåle i armen, da de smed mig ud. Infektionsafdelingen ville gerne af med mig, men vidste ikke, hvad de skulle gøre, siger han til Ekstra Bladet.

Af sted i badekåbe
Tom Larsen er delvist lam i ryggen på grund af sklerose og var derfor ikke i stand til at fragte sig selv hjem. Det var dog ingen hindring for Hvidovre Hospital.

Med drop installeret i armen og kun iført en hvid badekåbe med hospitalets logo på brystet fik han tildelt en rollator.

– Der var en sygeplejerske, der gav mig en rollator, som jeg måtte støtte mig op ad. Hun fulgte mig ned til hovedvejen, hvor hun råbte efter en taxa, mens jeg stod ved kantstenen. Hun satte mig ind i taxaen, og så blev jeg kørt hjem, siger Tom.

Smadrede sine skinneben
Det er ikke til at vide, hvad medarbejderne på Hvidovre Hospital havde i tankerne, da de sendte Tom hjem til sin ejendom. Han bor på anden sal og er delvist lam i benene.

Han formåede dog på egen hånd at kæmpe sig op til første sal. Her kollapsede han med begge skinneben indsmurt i blod som en følge af, at han havde skrabet sine lamme ben hen over trappetrinnene. Til al held fandt naboen den hjælpeløse Tom på gulvet, indsmurt i blod og stadig iført den hvide morgenkåbe og drop i armen.

– Jeg fatter simpelthen ikke, hvorfor de sendte mig hjem, siger Tom Larsen.

Han nåede at overnatte en enkelt nat på gulvet i sin lejlighed, men var ikke i stand til at tage vare på sig selv. Næste morgen blev han hentet i en ambulance.

Har du også haft dårlige oplevelser med hospitalsvæsnet? Så send en sms til 1224 (alm. sms-takst) eller en mail til 1224@eb.dk.

0 kommentarer
Vis kommentarer