Cigaretgigant sagsøger Australien

Australien truer med at fjerne alle logoer fra cigaretpakkerne og erstatte dem med advarselsbilleder. Det får amerikanske Philip Morris til at sagsøge

Cigaretproducenten er bange for, at Australiens forslag vil skade omsætningen. (Foto: Colourbox)
Cigaretproducenten er bange for, at Australiens forslag vil skade omsætningen. (Foto: Colourbox)

Cigaretgiganten Philip Morris vil sagsøge den Australske regering, som gerne vil gøre logoer på cigaretpakkerne ulovlige, skriver The New York Times.

Ifølge et lovforslag, som er ved at blive behandlet, skal alle cigaretter skal sælges i de samme, olivengrønne pakninger, og de skal bære tryk af helbredsadvarsler i stedet for selskabernes logoer. Lovgivningen vil, hvis den bliver vedtaget i parlamentet, træde i kraft i 2012.

Læs: Danskerne dropper øl og smøger

Den amerikanske tobaksproducent, der blandt andet står bag cigartemækerne L&M og Marlboro, er ikke tilfreds med indgrebet, som man frygter vil skade omsætningen. Derfor har selskabet nu anlagt sag imod den australske regering.

Den australske sundhedsminister, Nicola Roxon, siger til Sky News, at hun mener, hun er i sin gode ret til at indføre en regel som vil 'gavne offentlighedens sundhed'.

Landet har allerede nedlagt forbud imod, at cigaretter står synligt fremme i almindelige butikker og hævet afgiften på tobaksprodukter med 25 procent.

0 kommentarer
Vis kommentarer