Unge fanget af dårlige boliglån

Boliglånsfælden klapper ofte om de unge, som har svære ved at overskue de forskellige lånetyper

Dårlige boliglån sender især unge i RKI. (Foto: Colourbox)
Dårlige boliglån sender især unge i RKI. (Foto: Colourbox)

Unge risikerer at ende i unødig gæld, når de uden videre godtager et lån fra banken. De har svært ved at gennemskue de forskellige boliglån, skriver Danske Boligadvokater i en pressemeddelelse.

- Ser man på væksten af dårlige betalere i RKI-registret og den seneste undersøgelse fra Ungdommens AnalyseEnhed, står det skræmmende klart, at det er oftest er de unge og uerfarne, der går direkte i boliglånsfælden, siger Jan Schøtt-Petersen, formand for Danske Boligadvokater.

Kan ikke finde ud af lån
Markedet for lejligheder til salg boomer. Unge boligkøbere ved, at det er nu, de kan gøre et godt køb. De kan tillade sig at være kræsne, men kræsenheden udebliver, når det kommer til finansieringen af boligen, oplever Danske Boligadvokater.

- I de seneste 10 år er der lanceret et utal af forskellige typer af boliglån. Konkurrencen blandt pengeinstitutterne betyder, at mange unge ser det som en næsten uoverkommelig opgave at undersøge, hvor det er mest fordelagtigt at optage et boliglån. Derfor siger de ukritisk ja tak til det tilbud, deres egen kunderådgiver tilbyder, siger Jan Schøtt-Petersen.

Læs: 180.000 billige boliglån står for fald

I en bolighandel er banken ofte mellemled, når der skal optages realkreditlån. Banken er ikke uafhængig, men får provision i forhold til, hvor mange realkreditlån, kunderådgiverne kan sælge.

En undersøgelse fra 2008 viser, at 21 procent af låntagerne ikke kunne gennemskue fordele og ulemper ved forskellige låntyper, og de er derfor prisgivet bankens rådgivning. Det giver risiko for, at man kommer til at tage et for dyrt lån - en risiko, som især rammer unge købere, skriver Danske Boligadvokater.

0 kommentarer
Vis kommentarer