Annonce:
Annonce:

Fedt for chefen og få et bedre helbred

Det kan godt betale sig at fedte for din leder på arbejdet, hvis du vil sikre din sundhed. Det viser ny forskning fra Kina

Du kan godt begynde at finde de sjove vitser eller komplementerende gloser frem til chefen, hvis du vil forbedre dit helbred. (Foto: Colourbox)
Du kan godt begynde at finde de sjove vitser eller komplementerende gloser frem til chefen, hvis du vil forbedre dit helbred. (Foto: Colourbox)
Annonce:
Følg Sundhed

Der har altid været en række fordele ved at holde chefen glad med komplimenter. Højere løn, mere ferie, bedre arbejdstider eller et fast job er nogle af mulighederne. Alt efter hvor nem din chef er at smøre.

Men nu viser det sig, at det ikke kun er sundt for din chef at høre en masse gode ting om sig selv. Det gavner også afsenderens helbred.

Ifølge en gruppe kinesiske forskere hjælper det nemlig på dit psykiske helbred, når du fedter for din chef. Det skriver videnskab.dk

Læs også: 10 gode råd til at undgå stress, sygdom og skuffelser på ferien

Annonce:

Følelse af udstødelse
Forskerne bag projektet ville undersøge sammenhængen mellem det psykiske arbejdsmiljø og indsmigrende adfærd, for at se om følelsen af udstødelse blev reduceret, hvis man fedtede for chefen. Tidligere undersøgelser viser nemlig, at følelsen af udstødelse er en af de værste former for mobning på arbejdsmarkedet

I undersøgelsen blev 215 medarbejdere fra den kinesiske gas- og olieindustri observeret, og her var konklusionen klar.

- Vores data bekræfter, at følelsen af at blive holdt udenfor forringer det psykiske helbred. Men vi fandt også, at indsmigrende adfærd neutraliserede forholdet mellem følelsen af udstødelse og psykisk helbred, når det var medarbejdere, der var gode til at indsmigre sig, der fedtede for chefen, siger Ho Kwong Kwan, der står bag undersøgelsen.

Læs også: Hver femte dansker onanerer på jobbet

Få anerkendelse
Den danske arbejdsmarkedsforsker Henrik Lambrecht Lund har gennemlæst undersøgelsen. Ifølge ham er konklusionerne ret logiske, selv om han ikke selv har tænkt på det tidligere.

Annonce:

- Det væsentlige er at få en eller anden form for anerkendelse, og om den kommer i fællesskabet med kollegaer eller i form af chefens påskønnelse, er nok mindre vigtig, så længe der er en anerkendelse, siger arbejdsmarkedsforskeren fra RUC.

Annonce:
Annonce:
Annonce:
Spar med
Elpris LIGE NU
Vestdanmark
-
kr. pr. kWh*
Østdanmark
-
kr. pr. kWh*

Populært i Ekstra Bladet+

Annonce:

Mest læste lige nu

Annonce:

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind

Annonce:

Mere om krop og velvære med Ekstra Bladet+

Mere om krim med Ekstra Bladet+

Jakob Ellemann spiller hasard med befolkningens retsbevidsthed

Det bedste fra Ekstra Bladet+

Mest læste fra den seneste uge

Bagholdet

Annonce:
Annonce: