Botox-brugere har mindre medfølelse

Folk, som får Botox-indsprøjtninger, har sværere ved at leve sig ind i andres følelser på grund af deres lammede ansigtsmuskler

Botox-elskere der - som Kylie her - har lidt knas med at bevæge ansigtsmuskulaturen, kan have svært ved at leve sig ind i andre menneskers følelser. (Foto: AP)
Botox-elskere der - som Kylie her - har lidt knas med at bevæge ansigtsmuskulaturen, kan have svært ved at leve sig ind i andre menneskers følelser. (Foto: AP)

Ny forskning tyder på, at folk, som bruger botox, ikke bare mister følelsen i musklerne - men også medfølelsen over for deres medmennesker.

Det er dog ikke fordi, botoxen skader de rynkeforskrækkedes hjerneceller, men fordi en nedsat ansigtsmimik ( botox virker ved at lamme ansigtsmuskulaturen) mindsker evnen til at forstå andre menneskers følelser, skriver New York Times.

Forskere fra University of Southern California sammenlignede botox-behandlede kvinder med en gruppe kvinder, der var behandlet med en anden type rynke-udglatter, Restylane, som ikke påvirker ansigtsmuskulaturen.

Galleri: Her er botox-narkomanerne

De to grupper blev bedt om at studere en række foto-udsnit af øjne og bedømme, hvilken følelse ejeren af øjnene havde. De botox-behandlede kvinder var ifølge New York Times 'betydelig dårligere' til at gætte, hvilken følelse der hørte til øjenparrene.

Forskerne bag undersøgelsen mener, forskellen skyldes, at vi ubevidst efterligner andres mimik, når vi taler med dem, og at dette hjælper os med at afkode andres følelser, skriver New York Times.

Den udlægning bliver støttet af, at forsøgspersoner, som havde fået en ansigtsmaske, på der gjorde, at deres ansigtsmuskler skulle arbejde hårdere for at bevæge sig, var bedre til at gætte andres følelser korrekt.

0 kommentarer
Vis kommentarer