Lækre lugte får dig til at ryste røven

Duften af appelsin, pebermynte eller havvand får dig til at danse på livet løs, når du er på diskotek. Det viser hollandsk forskning

Natklubberne burde skifte den sædvanlige lugt af alkohol og svedige kroppe ud med friskere dufte, konkluderer forsker. (Foto: Colourbox)
Natklubberne burde skifte den sædvanlige lugt af alkohol og svedige kroppe ud med friskere dufte, konkluderer forsker. (Foto: Colourbox)

Det kan være lidt svært at få kridtet danskeskoene, hvis du ikke lige står i en stram skjorte med dyb udskæring og hedder Travolta til efternavn. Men nu er der håb for de generte sjæle i barene rundt omkring på de danske diskoteker.

En ny undersøgelse fra Holland viser nemlig, at dufte får dig til at danse. Det skriver Daily Mail.

Gør musikken bedre
Det er forskere fra det hollandske Delft University of Technology, der har opdaget, at når der er lækre lugte i luften, så danser natteravnene hyppigere. Det er de kommet frem til efter at have udsendt tre forskellige dufte på tre forskellige diskoteker: Appelsin-, pebermynte- og havvandsduft.

Herefter spurgte de 849 af natklubbernes gæster, der var tilstede før eller efter den nye duft, hvad de synes om aftenen.

Undersøgelsen viste, at dem der festede, mens luften var tilsat en duft, var mere tilfreds med besøget på natklubben. De var vilde med musikken og dansede oftere, end folk der besøgte diskotekerne, da luften var normal.

Flere kunder
Den ledende forsker, Hendrik Schifferstein, kunne efterfølgende konkludere, at duften var underordnet, så længe at det vare var en god duft. Det behøver altså ikke nødvendigvis at være hverken appelsin eller havvand.

Ifølge Schifferstein kan det føre til, at natklubberne skifter den sædvanlige lugt af alkohol og svedige kroppe ud med friskere aromaer.

- Indendørsdufte kan forventes at have en positiv effekt på antallet af gæster der kommer tilbage og for diskotekets fremtidige omdømme, siger han.

0 kommentarer
Vis kommentarer