Ny p-pille til mænd: Slut med sæd

Amerikanske forskere har udviklet en p-pille til mænd, der ser ud til at kunne stoppe sædproduktionen uden bivirkninger

Forskerne håber, at pillen kan gøre mænd mere ansvarlige, når det kommer til prævention (Foto: Colourbox)
Forskerne håber, at pillen kan gøre mænd mere ansvarlige, når det kommer til prævention (Foto: Colourbox)

Det kan meget vel blive mændene, der fremover skal til at huske den lille hvide pille, når der ikke skal komme børn ud af anstrengelserne på lagenet.

Videnskabsmænd mener nemlig at have udviklet en p-pille til mænd, der stopper sæden midlertidigt, uden at det forstyrrer den mandlige krop. Det skriver daily-mail.co.uk

- Vi har ikke set nogle bivirkninger indtil nu, siger doktor Debra Wolgemuth, der leder forskningen på Columbia University i New York.

Styrer sæden
Hun står sammen med sin gruppe af forskere bag mirakelpillen. Tidligere har andre forskere forsøgt sig med en sådan pille, men det er ikke lykkedes at udvikle en pille, som ikke forringede den mandlige potens på længere sigt.

Den eneste medicinelle løsning på nuværende tidspunkt er en indsprøjtning. Flere indeholder dog steroider, der kan skade hjertet. Undersøgelser fra Kina viser også, at mænd simpelthen ikke gider, når de skal til lægen for at få en tur med nålen.

Det revolutionerende ved denne pille er, at den går ind og kontrollerer mandens optag af A-vitaminer, som er vital for sædproduktionen. A-vitamin er dog også vigtigt for synet, men forskerne mener, at pillen ikke får indflydelse på, hvordan du ser. De lover samtidig, at manden begynder at producere sæd stort set med det samme, efter han stopper på pillekuren.

Få år endnu
Indtil videre er forsøgene kun blevet udført på mus, men er gået så godt, at videnskabsmændene er sikre på, at forsøgene på mænd kan starte om nogle få år.

- Vi håber, at folk får flere muligheder for prævention i den nærmeste fremtid, siger doktor Debra Wolgemuth.

Hun tør dog ikke spå om, hvor ofte mændene skal tage pillen, men det bliver formentlig dagligt ligesom med kvindernes udgave. Der bliver dog også forsket i en pille, der opløses i kroppen i løbet af en uge.

1 af 2 Tror du, at den mandlige p-pille bliver mødt med skepsis af mange mænd? (Foto: Colourbox)
2 af 2 Forskerne håber, at pillen kan gøre mænd mere ansvarlige, når det kommer til prævention (Foto: Colourbox)
0 kommentarer
Vis kommentarer