Mæslingeudbrud er det største i 15 år

79 danskere har indtil videre været syge med mæslinger. Halvdelen har været så syge, at de måtte indlægges

Mæslinger smitter med rekordfart, og det sender stadig flere danskere under dynen med udslæt og høj feber. I år er indtil videre 79 børn og voksne smittet med sygdommen, og dermed er udbruddet det største i 15 år.

Mindst ligeså bekymrende er det, at myndighederne vurderer, at flere nye tilfælde vil følge de kommende måneder.

- Vi har ingen grund til at antage, at udbruddet er på vej til at klinge af. Derimod ser det ud til, at det bliver ved med at brede sig, siger overlæge på Statens Serum Institut Steffen Glismann.

Ifølge en opgørelse fra instituttet er 53 smittet i hovedstaden, 22 på det øvrige Sjælland, 3 i Syddanmark og 1 i Nordjylland.

Blandt de smittede har omkring halvdelen været så syge, at det har været nødvendigt at indlægge dem.

- De er rigtig syge med høj feber, ligesom mange angribes på luftvejene og øjnene. Dertil kommer, at der for nogle tilstøder en lungebetændelse, siger Steffen Glismann.

Siden 1987 er alle børn blevet tilbudt en gratis MFR-vaccination, som blandt andet dækker mæslinger. Når smitten alligevel breder sig, skyldes det, at omkring hver tiende barn ikke vaccineres.

- Det betyder, at der, som årene går, ophobes et større antal, som er modtagelige for sygdommen. Det er en udvikling, som vi har advaret om, og set i det lys er det ikke overraskende, at vi nu oplever et udbrud, siger Steffen Glismann.

Når så forholdsvis mange ikke vaccineres, skyldes det især, at forældre i en travl hverdag "glemmer" at få bestilt tid hos lægen. Derfor lyder råder fra Seruminstituttet:

Få det gjort.

0 kommentarer
Vis kommentarer