Yderligere to danskere smittet med VTEC

To nye danske patienter iudbruddet af colibakterien VTEC, meddeler Statens Serum Insitut

Udbruddet af VTEC, der her ses i laboratoriedyrket form, har nu ramt i alt 20 danskere (Foto: AP)
Udbruddet af VTEC, der her ses i laboratoriedyrket form, har nu ramt i alt 20 danskere (Foto: AP)

Der er i dag kommet yderligere to danskere på listen over smittede med VTEC. Dermed er antallet af smittede danskere oppe på 20.

En af de to nye patienter har nyresvigt (HUS), skriver Statens Serum Insitut i en pressemeddelelse. Begge patienterne var i Tyskland i midten af maj - mend eres tilfælde er først nu blevet registreret.

Otte danske patienter har nyresvigt
Ud af de nu ialt 20 danske patienter har de otte HUS. Der er tale om ni kvinder og elleve mænd i alderen 23 til 81 år. Alle på nær ét tilfælde er smittet i forbindelse med rejse i Nordtyskland, skriver seruminsituttet.

Myndighederne i Tyskland har endnu ikke identificeret kilden til udbruddet. Men bønnespirer fra en økologisk gård i Niedersachsen er fortsat under mistanke. Intet er dog bevist, og prøver af bønnespirer fra gården analyseres fortsat.

Drop nordtysk grønt
Indtil smittekilden bliver fundet, opretholder Fødevarestyrelsen sin anbefaling om, at danskerne skal holde sig fra rå tomater, agurker og salat fra Nordtyskland.

Tarmbakterien giver diarré og kan føre til nyresvigt, hvilket også har ramt flere af de danske patienter. Ingen af dem har dog været i livsfare, men i alt

Sundhed 21 tyskere bukket under for colibakterie

Normalt ses nyresvigt især hos børn, men i det aktuelle udbrud er der især tale om voksne patienter.

0 kommentarer
Vis kommentarer