Region Sjælland: Vi ser på det på mandag

Region Sjælands sygehuse er de dårligste til at undersøge diabetikere

22 procent af de diabetikere, der fra marts 2009 til februar 2010, blev behandlet på sygehusene i region Sjælland, har ikke fået foretaget en fodundersøgelse i mindst to år.

Det placerer Sjælland klart dårligst blandt landets regioner, hvilket giver grund til selvransagelse for regionsrådsformand, Steen Bach Nielsen (S):

– Det er noget, vi politikere vil kigge på med stor interesse. Vi må finde ud af, hvad årsagen er, hvad vi kan gøre bedre og sætte en handlingsplan i gang.

– Men hvad er din forklaring på jeres dårlige placering?

– Det vil jeg ikke gisne om. Jeg vil sætte mig ind i, hvad baggrunden er for de her tal, og hvis der er en årsag, som vi kan gøre noget ved, så vil vi naturligvis gøre det.

– Der er nogle sygehuse i din region, hvor det står rigtig dårligt til, bl.a. Næstved Sygehus, hvor 41 procent af diabetespatienterne ikke har fået foretaget en fodundersøgelse i over to år. Snakker du ikke sammen med dine sygehuse?

– På mandag vil jeg drøfte med direktionen, hvad årsagen er, og så må vi kigge på, om det er noget, vi kan gøre noget ved.

0 kommentarer
Vis kommentarer