Putin revser EU i agurke-sag

Den russiske premierminister går i modangreb på sine vestlige kritikere – han vil ikke ophæve forbudt mod grøntsager import fra Europa

MOSKVA (ekstrabladet.dk): Rusland nægter at ophæve forbud mod import af grøntsager fra alle EU-lande på grund af frygt for den livsfarlige colibakterie VTEK, som indtil videre kostet 17 menneskeliv.

Det fastslår den russiske premierminister Vladimir Putin, som nu går i modangreb på EU's krav at Rusland skal forklare sin proportionsløse beslutning om forbud mod friske grøntsager fra EU-landene.

Vil ikke forgifte russerne
-EU forsøger at inddrage os i en agurke-skandale. Men vi vil ikke forgifte vores befolkning uanset hvad man siger i EU, siger Vladimir Putin og tilføjede at han selv ikke er begejstret over forbud mod EU-agurker da Rusland mangler grøntsager i øjeblikket.

EU-Kommissionen er rasende over russisk importforbud, som har forårsaget et gigantisk økonomisk tab efter at de russiske toldmyndigheder begyndte at stoppe og beslaglægge friske grøntsager der allerede var på vej til Rusland.

Lugter dårligt
EU mener, at det russiske forbud strider med WTO-principper og kan forhindre russisk medlemskab i organisationen.

- Jeg ved ikke hvilke principper vores beslutning strider med, men de agurker som folk dør af, lugter dårligt, fastslår den russiske premierminister Vladimir Putin.

0 kommentarer
Vis kommentarer