Vaccine mod prostatacancer er på vej

Danske Bavarian er så langt med en vaccine mod prostatacancer, at resultaterne præsenteres på en konference

En dansk vaccine mod kræft i prostataen kan være med til at forlænge livet for mænd, der er ramt af sygdommen.

Og resultaterne er nu så lovende, at det danske biotekselskab Bavarian Nordic vil præsentere resultaterne på en konference i weekenden i USA.

Vaccinen Prostvac har i såkaldte fase to forsøg vist, at levetiden hos alvorligt syge patienter forlænges med 8,5 måneder i gennemsnit. Opdages kræften tidligt, kan den nye vaccine hæmme udviklingen og spredningen af sygdommen.

På konferencen fremlægges resultaterne af et mindre forsøg. Men lige nu er der gang i seks andre, der samlet omfatter næsten 400 patienter.

- Det er meget opløftende, at de alle viser samme overbevisende resultater, siger Anders Hedegaard, administrerende direktør i Bavarian, og uddyber:

- At Prostvac ikke alene kan forlænge levetiden for alvorligt syge patienter, men at der er et langt bredere potentiale ved at sætte ind tidligere, siger han.

Med de afsluttede og igangværende forsøg har omkring 900 patienter deltaget i forsøg med vaccinen. Senere i år påbegyndes de afgørende fase tre forsøg med vaccinen, hvor op mod 1200 patienter vil deltage.

Det er på den årlige internationale konference for kræftforskere ASCO (American Society of Clinical Oncology) i Chicago i USA, resultaterne præsenteres.

0 kommentarer
Vis kommentarer