Annonce:
Annonce:

Læger gav livsfarlige lykkepiller

Sløseri fra det opslagsværk, promedicin.dk, lægerne bruger, når de skal udskrive medicin, har haft fatale følger for gravide på lykkepiller

(Arkivfoto: Colourbox)
(Arkivfoto: Colourbox)
Annonce:
Følg Sundhed

Promedicin.dk blæste således på advarsler fra Lægemiddelstyrelsen i 2010, så de praktiserende læger ikke fik kendskab til alvorlige bivirkninger - og derfor uden forbehold fortsatte med at udskrive farlige lykkepiller til gravide. Det skriver Ekstra Bladet i dag.

Og det undrer Chef for Lægemiddelgodkendelse i Lægemiddelstyrelsen, overlæge Steffen Thirstrup, der havde møde med promedicin.dk i april 2010.

– De var inviteret, fordi vi ville opdatere vores rekommandationer efter resultatet af en undersøgelse fra EMEA, der viste, at antidepressive medicin kan øge risikoen for alvorlige bivirkninger.

– Og for at undgå lægerne kan læse et hos os og noget andet på promedicin.dk, så forsøgte vi at nå til enighed om de nye data. Og jeg havde da en klar forventning om, at de ville ændre deres tekst, siger han.

Men promedicin.dk ændrede først deres anbefalinger i foråret 2011.

– Det er trist, at det er gået så langsomt i den her sag. Det kunne have været håndteret bedre. Og det kan jo have betydet, at nogle gravide muligvis ikke havde fået Fontex, hvis lægerne have fået opdateret data, siger Steffen Thirstrup.

Læs: Kendte til babydød i over tre år

Næstformanden for de praktiserende læger Peter Magnussen mener også, at en ændring af promedicin.dk, sandsynligvis havde betydet, at nogle gravide ikke have fået lykkepiller.

– Lægerne ville have ændret adfærd, hvis det havde stået i promedicin.dk, som det gør i dag, siger han.

Promedicin.dk ejes af Lægemiddelindustriforeningen (Lif), som er den danske lægemiddelindustris brancheorganisation.

Annonce:
Annonce:
Annonce:
Spar med
Det kan du spare
Elpris lige nu
Vestdanmark
-
kr. pr. kWh*
Østdanmark
-
kr. pr. kWh*
Annonce:
Fra i dag skal hun kaldes for Sylteminister
Annonce:

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind

Annonce:

Bagholdet

Annonce:
Annonce: