Køb ikke kosttilskud fra probolan50.dk

En hjemmeside registreret i Polen, sælger skadelige kosttilskud henvendt til det danske marked. Fødevarestyrelsen advarer

Hjemmesiden reklamerer med 400 procent mere testosteron, men der står ingen steder at kosttilskuddet skader leveren og nervesystemet. (Screendump problan50.dk)
Hjemmesiden reklamerer med 400 procent mere testosteron, men der står ingen steder at kosttilskuddet skader leveren og nervesystemet. (Screendump problan50.dk)

Kosttilskud er en speget affære, og som forbruger er det let at fare vild i helsejunglen.

Nu advarer Fødevarestyrelsen mod at handle på hjemmesiden probolan.dk, da sitet sælger kosttilskud, der er sundhedsskadelige.

Det er kosttilskuddet Probolan 50, som indeholder den ulovlige planteingrediens Tribulus terrestris, også kendt som Malteserkors, som kan give alvorlige skader på leveren og nervesystemet.

Hjemmesiden er henvendt til danske forbrugere, men er registreret i Polen og derfor ikke underlagt de danske myndigheders kontrol.

Gode råd fra Fødevarestyrelsen
Fødevarestyrelsen maner til stor forsigtighed. Alle forbrugere bør søge grundige oplysninger om kosttilskud, hvis de købes over internettet, og ikke sælges i almindelige butikker.

Hvis handlen foregår på en udenlandsk hjemmeside, er der grund til at være ekstra varsom som dansk forbruger, fordi online-butikken derfor ikke er underlagt danske myndigheders kontrol.

Fødevarestyrelsen opfordrer forbrugere, der har købt produktet til at smide det ud.

Hvis du vil sikre dig, at et kosttilskud er omfattet af myndighedernes kontrol, kan du slå det op på hjemmesiden altomkost.dk. Her finder du alle lovligt registrerede kosttilskud hos Fødevarestyrelsen.