De 10 dyreste og billigste tandlæger

Selvom tandlægerme har forpligtet sig til at opgive priser på behandlinger, så viser det sig, at hver ottende tandlæge slet ikke offentliggør priserne

Hver ottende danske tandlæge oplyser ikke på sundhed.dk om deres priser, selvom de er forpligtet til det. (Foto: Johnny Frederiksen)
Hver ottende danske tandlæge oplyser ikke på sundhed.dk om deres priser, selvom de er forpligtet til det. (Foto: Johnny Frederiksen)

Siden 2007 har danske tandlæger skulle offentliggøre på sundhed.dk, hvor meget de tager for mindst 10 ydelser i forbindelse med tandbehandling.

Det gælder blandt andet plastfyldninger, rodbehandlinger og lokalbedøvelse.

Læs: Her er de 10 dyreste og billigste tandlæger i Danmark

I aftenens udsendelse af Kontant på DR1 har man i programmet undersøgt, om samtlige af de godt 2100 tandlæger i Danmark faktisk gør det.

Og svaret er desværre nej.

Forbrugerrådet: Forkasteligt
Således viser Kontants research, at 272 tandlæger slet ikke oplyser prisen. Og det kommer bag på Forbrugerrådets formand:

Læs: Overflødig tandlægeregning på 87.000

- Det er helt forkasteligt, at man ikke af sig selv oplyser om de ting, som det i dag er lovpligtig at oplyse omkring, siger Camilla Hersom fra Forbrugerrådet.

I aften klokken 21.25 på DR1 kan du se 'Tandlægen til eftersyn', hvor Kontant viser de enorme prisforskelle, der er på tandbehandlinger.

Tjek din egen tandlæge her.