Annonce:
Annonce:

Indvandrere lever sundere og længere

Mindre fedt, røg og alkohol kan være forklaringen på, at indvandrere lever to år længere end etniske danskere

Annonce:
Følg Sundhed

Indvandrere herhjemme lever i gennemsnit cirka to år længere end etniske danskere, og de er mindre udsat end danskerne, når det gælder en række alvorlige livsstilssygdomme.

Det viser en ny undersøgelse fra Danmarks Statistik, skriver Politiken.

Samlet betyder det, at der hvert år ville dø 8250 færre etniske danskere, hvis de havde samme lavere dødelighed som indvandrerne fra ikkevestlige lande.

- Vi kan ikke sige entydigt, hvorfor det er sådan, men forskellen er ret markant. Det kan være en kombination af en anderledes livsstil, som på nogle punkter er sundere, og så det, at de personer, der er indvandret, måske har et generelt bedre helbred, siger specialkonsulent hos Danmarks Statistik Thomas Michael Nielsen til Politiken.

For eksempel dør markant færre indvandrere af livsstilssygdomme, viser undersøgelsen. Det er blandt andet lever-, hjerte- og kræftsygdomme, som er forbundet med alkohol, rygning og usund kost.

Og her spiller det ind, at både indvandrermænd og -kvinder drikker mindre alkohol, ligesom de spiser mindre fed mad og mere grønt.

En anden afgørende faktor, når det gælder en højere levealder, kan være indvandrerkvindernes rygevaner. Undersøgelser viser, at ganske få kvinder med mellemøstlig baggrund ryger i forhold til etnisk danske kvinder

Annonce:
Annonce:
Annonce:

Mere fra Ekstra Bladet+

Med jobcentrene har politikerne skabt en mur mod den sunde fornuft
Annonce:

Udforsk Ekstra Bladet+

Annonce:

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind

Annonce:
Annonce:
Annonce: