Annonce:
Annonce:

Norsk ekspert vil have hårfarve på recept

En norsk professor i allergi mener, at hårfarvemidler er så skadelige i ukyndiges hænder, at de burde udskrives på recept.

Annonce:
Følg Sundhed

Ligesom i Danmark er der også i Norge udbredt bekymring over det store indhold af allergifremmende stoffer i hårfarvemidler. En norsk allergiekspert mener, at hårfarve skal være receptpligtig.

- Hårfarvemidler indeholder et af de mest allergifremkaldende midler, vi kender, PPD, siger professor i allergi og afdelingsleder ved Folkehelseinstituttet Martinus Løvik til avisen VG.

Han mener, at allergiske reaktioner som følge af hårfarve er så tilpas hyppige og er så stærke, at det ikke burde være tilladt at bruge stofferne i kosmetikprodukter. I hvert fald ikke uden begrænsninger.

Allergi for livet
Løvik siger, at personer, der først har udviklet allergi efter hårfarvning, kommer til at slås med det resten af livet. Det, der begynder at klø og bliver rødt, vil lidt efter lidt få hele ansigtet til at ligne en hakkebøf, forklarer han.

Annonce:

- Hvis først man har udviklet allergi, så vil man også have større risiko for at blive allergisk over for medicin, der indeholder PPD eller lignende stoffer, tilføjer han.

Han siger, at faren for at få hårfarveallergi stiger i takt med det antal gange, man farver håret, og allergien kan udvikles når som helst i livet. I EU er aldersgrænsen for hårfarve 16 år, men Løvik mener, at det ikke er nok.

- Jeg er ikke sikker på, at indførelse af en aldersgrænse er den rigtige vej at gå. Mange unge vil givet blive fristet til at farve håret, netop fordi det er forbeholdt voksne, siger Løvik.

De norske frisør- og welnessvirksomheders forbundsformand, Aud Schjødt Fredriksen, mener, at branchen er nødt til at forholde sig til mulige nye regler, men siger også, at hårfarvning i frisørsaloner generelt er sikkert nok.

Derimod er hårfarvning, der udføres hjemme, ikke lige så let at rette op på, hvis noget går galt, forklarer hun.

Annonce:
Annonce:
Annonce:

Mere fra Ekstra Bladet+

Annonce:
’Man behøver ikke have ondt af Joachim, men...’
Annonce:

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind

Annonce:

Det bedste fra Ekstra Bladet+

LIGE NU

Mest læste fra den seneste uge

Annonce:
Annonce: