Gigtpiller gav mavekramper

Britta Jensen risikerede stort, åbent mavesår ved at spise håndkøbspillerne Ibuprofen mod slidgigt

Britta Jensen har svær slidgigt i ryggens nederste lændehvirvel. Imod smerterne tog hun i længere tid Ibuprofen. De kunne have kostet hende et stort, åbent mavesår. (Foto: René Schütze)
Britta Jensen har svær slidgigt i ryggens nederste lændehvirvel. Imod smerterne tog hun i længere tid Ibuprofen. De kunne have kostet hende et stort, åbent mavesår. (Foto: René Schütze)
Følg Sundhed

Voldsomme mavesmerter og blod i afføringen var nogle af de bivirkninger, Britta Jensen oplevede ved at spise gigtpræparatet Ibuprofen. Var hun ikke stoppet med pillerne, kunne hun være endt på sygehuset med et stort, åbent mavesår.

Den 52-årige social- og sundhedshjælper fra Hals fik i september 2009 konstateret svær slidgigt i ryggens nederste lændehvirvel. Men allerede i 2004 begyndte de voldsomme smerter i ryggen efter et uheld på jobbet.

LÆS OGSÅ PAS PÅ FARLIG GIGTMEDICIN.

Flere læger, fysioterapeuter og kiropraktorer undersøgte Britta Jensen, men kunne ikke finde ud af, hvad der var galt. På grund af de stærke smerter udskrev hendes læge i 2007 en recept på de skrappe NSAID-præparater. Igennem næsten to år tog hun dagligt cirka fire piller, men i 2009 gik det galt.

- Jeg fik stærke mavesmerter og opdagede frisk blod i afføringen. Da jeg i forbindelse med mit arbejde har en lille viden om medicin, tænkte jeg straks, at smerterne kunne skyldes Ibuprofen, fortæller hun.

Droppede medicinen
Hun opsøgte sin læge, som ikke mente, at smerterne skyldtes Ibuprofen-pillerne. Alligevel turde hun ikke fortsætte med dem:

- Jeg prøvede i stedet for et præparat ved navn Nobligan, som er et morfinlignende præparat. Herefter forsvandt mavekramperne. Uanset hvad lægen mener, er der for mig en tydelig sammenhæng mellem Ibuprofen og de maveproblemer, jeg har oplevet.

I dag er Britta Jensen blevet opereret for sin slidgigt og er sygemeldt, indtil hun finder et mindre fysisk belastende arbejde.

LÆS OGSÅ GIGTPATIENTER FUPPES AF HELSEKOSTBUTIKKER.

Mere fra Ekstra Bladet+

'Tøsedrengen'

Udforsk Ekstra Bladet+

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind