Læge sprøjter farlig medicin i folk

Patienter tror, de får mirakel-akupunktur - i stedet bliver de fyldt med binyrebarkhormon

Klaus Lundsgaard blev taget på fersk gerning i at sprøjte patienter med binyrebarkhormon. (Foto: Operation X)
Klaus Lundsgaard blev taget på fersk gerning i at sprøjte patienter med binyrebarkhormon. (Foto: Operation X)

Læge og akupunktør Klaus Lundsgaard har gennem længere tid angiveligt sprøjtet det farlige stof binyrebarkhormon i flere af sine patienter under dække af, at de har fået akupunktur. Ekstra Bladet og ’Operation X’ har talt med flere personer med gigt og allergi, som har været patient hos lægen på AKU-klinikken på Frederiksberg i den tro, at han kunne hjælpe dem med deres smerter og gener.

En af dem er Marianne Kokholm, der fattede mistanke til lægen og vendte sig om under en behandling:

– Jeg var nær besvimet. Alle mine bange anelser blev bekræftet – jeg blev snydt og behandlet med noget, som i princippet kunne være hvad som helst – måske binyrebarkhormon, lyder det fra patienten hos lægen.

Fanget af kamera
For at dokumentere problemet, sender ’Operation X’ en kvindelig journalist ind med skjult kamera for at afprøve, hvordan en behandling hos dr. Lundsgaard foregår. Ved den tredje behandling konfronterer ’Operation X’ Klaus Lundsgaard, da han igen vil stikke journalisten med en nål.

Under konfrontationen kigger en journalist i en affaldsspand i lokalet ved siden af, og den er fyldt med sprøjter og hætteglas. Dem får holdet undersøgt for rester af binyrebarkhormon på Vejle Sygehus sammen med den nål, som Klaus Lundsgaard ville stikke journalisten med.

Sundhedsstyrelsen har frataget Klaus Lundsgaard autorisationen som behandler midlertidigt, mens sagen undersøges.

Læs meget mere i Ekstra Bladet i dag og se Operation X i aften