Tab dig uden at lave en skid

Tab dig i din lænestol. Det lyder fristende og kan faktisk også lade sig gøre. Ved at løse Sudoku forbrænder hjernen 90 kalorier i timen

At sidde i din foretrukne lænestol og lave en kryds og tværs eller Sudoku lyder som en særdeles ineffektiv måde at forbrænde kalorier på.

Men hvis du igen er ved at udsætte turen til fitnesscenteret for i stedet at synke ned i sofaen med Ekstra Bladet og en kop kaffe, behøver du ikke lade dig overmande af den dårlige samvittighed. Du skal bare kaste dig over Sudoko. Man kan nemlig forbrænde flere kalorier end der er i mange kiks ved at lave hjernegymnastiske aktiviteter. Det skriver The Daily Mail

90 kalorier i timen
Faktisk skulle man ifølge eksperterne i gennemsnit futte 90 kalorier af i timen, mens man sidder og roder med sin sofaquiz.

- Vores hjerner kræver 0,1 kalorier hvert minut blot for at overleve. Når vi så gør noget udfordrende, som for eksempel at lægge et puslespil eller lave en quiz, kan vi forbrænde 1,5 kalorie hvert minut. Hjernen består af millioner af nerveceller, kaldet neuroner, der sender beskeder til kroppen, forklarer forsker Tim Forrester fra cannyminds.com.

Neuroner
- Neuroner producerer kemikalier kaldet neurotransmittere til at videreformidle deres signaler. Disse neuroner har blandt andet brug for sukker og ilt fra blodet for at kunne lave disse neurotransmittere. Når du så sætter hjernen til at arbejde, vil den hige efter mere glukose og flere kalorier. Og hjernen fungerer som enhver anden kropsdel. Når du arbejder hårdt for noget, vil din hjerne også have brug for flere kalorier for at fungere godt, tilføjer han.