Push-up-trusser ødelægger mænds sæd

Underdrenge, der spænder op til lir og støtter bollerne i buksen, varmer samtidig sæden for meget, så kvaliteten bliver ødelagt

Der er lir i luften og buler i buksen, når først push-up-trussen klemmer bollerne pænt sammen. (Foto: vince42/flickr)
Der er lir i luften og buler i buksen, når først push-up-trussen klemmer bollerne pænt sammen. (Foto: vince42/flickr)

De nye populære push-up-trusser, som angiveligt gør mænd mere sexede, sælger godt. Men eksperter advarer nu om, at mænd kan miste evnen til at få børn, hvis de bruger de nye mode-trusser, skriver metroXpress i dag.

- Der er faktisk en grund til, at mænd opbevarer sæden frit hængende og uden for kroppen. En lille temperaturstigning i testiklerne kan få alvorlige konsekvenser for mandens fertilitet. Bare temperaturen øges en til to grader i mere end seks timer i døgnet, kan arvemassen i mandens sædceller blive beskadiget, siger fertilitetsekspert og ph.d. Preben Christensen til avisen.

Australsk model
Underbukserne kaldes Wonder Jocks' - i stil med den kvindelige pendant Wonderbra'. Producenten Aussiebum skriver på sin hjemmeside: 'De vil få dig til at se markant større ud'.

Ole Schou er direktør for en af verdens største sædbanker - Cryos - der har hovedkvarter i Århus. Han advarer også mod trusserne.

- Forskningen viser helt klart, at det er meget dårligt for sædkvaliteten, hvis man går i stramt eller varmt tøj. Vi vil klart fraråde at bruge den nye type herretrusser. Det kan endda være kræftfremkaldende, hvis man går i stramt tøj over længere tid, siger Ole Schou.

Fine salgstal
Magasin er indtil videre eneforhandler af underbukserne i Danmark. Her står Wonder Jocks' alene for mere end 10 procent af det samlede salg af herreundertøj.

Advarslen fra eksperterne får dog ikke Magasin til at stoppe salget af de populære trusser.

- Det kommer som en fuldstændig overraskelse for mig. Det er den bedst sælgende trusse i stormagasinerne i England, og den sælger rigtig godt over hele verden. Så hvis der havde været nogen problemer, så er jeg sikker på, at vi havde hørt om det, siger Magasins kommunikationschef, Jan Helleskov, der fortæller, at trusserne har været i handlen i udlandet i en årrække.