Alle grækere vaccineres mod H1N1

Den græske regering har besluttet, at alle i Grækenland skal vaccineres mod H1N1. Dermed bliver landet det første efter Storbritannien, som tager dette skridt

Grækenland meddelte fredag, at man vil vaccinere hele befolkningen mod H1N1-influenzaen, og blev dermed det første land efter Storbritannien, der tager så vidtgående et skridt mod pandemien.

De græske regering agter "at vaccinere alle indbyggere og beboere i landet uden undtagelse" siger sundhedsminister Dimitris Avramopoulos efter et regeringsmøde.

- Vort land bliver blandt de første til at få vaccinerne, men de vil ikke blive anvendt, før der foreligger international og europæiske autorisation, tilføjer han.

60 mio. briter under nålen
I Storbritannien har myndighederne bestilt vaccine til at dække alle landets 60 millioner indbyggere. De første leverancer af vaccinen ventes at ankomme i løbet af august, og den britiske regering regner med at vaccinere halvdelen af befolkningen inden årets udgang.

Myndighederne i USA er ved at ved at gøre klar til at vaccinere omkring halvdelen af den amerikanske befolkning. Kampagnen ventes at starte til oktober, og den kommer til at omfatte op til 160 millioner mennesker, meddelte de amerikanske sundhedsmyndigheder onsdag.

I Sverige har myndighederne indkøbt 18 millioner doser af vaccine mod H1N1, der tidligere var kendt som svineinfluenza.

Doserne rækker til at vaccinere hele den svenske befolkning. Sundhedsstyrelsen i Danmark siger, at 1,55 millioner danskere vil blive tilbudt vaccination mod H1N1. Det svarer til 28 pct. af befolkningen.