Patient: Skandalekirurg har gjort mine bryster deforme

Specialtilbud: Kim Tjelum gav Hanne Larsen skæve bryster med riller - han er gået i flyverskjul

Hanne Larsen er en i rækken af de kvinder, der har været udsat for Kim Tjelums makværk på Danica Klinikken. Hendes bryster er hårde og asymmetriske. (Privatfoto)
Hanne Larsen er en i rækken af de kvinder, der har været udsat for Kim Tjelums makværk på Danica Klinikken. Hendes bryster er hårde og asymmetriske. (Privatfoto)

Det betyder meget for sygeplejerske Hanne Larsen at kunne bevæge sin krop.

Det har hun dog haft mere end svært ved, siden hun sidste år tog imod et specialtilbud på 25.000 kr. og lagde sig under kniven på Danica Klinikken i København.

- Knap et halvt år efter kan jeg ikke løfte det samme, som før jeg blev opereret. Kosmetisk er det helt uacceptabelt. Mine bryster er hårde som bolde. De er ømme, hvis man rører ved dem.

LÆS OGSÅ:

Patient: Skandalelæge gav mig skæve bryster

Mit ene implantat har rykket sig, så mit højre bryst sidder en cm højere end det venstre, og man kan føle, der er riller under huden, siger Hanne Larsen til Ekstra Bladet.

Efter tre fødsler og megen overvejelse besluttede den 37-årige kvinde fra Esbjerg sig sidste år for at få lidt ekstra fylde i kavalergangen.

- Jeg kunne ikke engang fylde en a-skål ud og lignede nærmest en dreng, siger hun.

I dag er brysterne ikke flade, men store og uens.

Speciallæge og plastikkirurg Kim Bjørnholt Tjelum stod for forundersøgelsen og operationen.

Betændelse i brysterne
Efter operationen gik der betændelse i området, der omgiver brystvorten. Kommunikationen med Kim Tjelum foregik mestendels over sms, og lægen skønnede flere uger efter, at det var helt normalt. Undervejs udskrev han recepter på antibiotika.

LÆS OGSÅ:

Ejer af brystklinik meldt til politiet

Da hævelserne og betændelsen stadig ikke havde lagt sig efter en måneds tid, mente Kim Tjelum dog, at Hanne Larsen burde komme til kontrol.

- Jeg aftalte en bestemt dato i juni med klinikken, men da jeg mødte op, var Kim Tjelum der ikke. Der var heller ikke andre kirurger på klinikken. Den eneste var Kim Tjelums medejer, sygeplejersken Mitte Skjold.

Hanne Larsen fortæller, at sygeplejersken mere end antydede, at patienten selv var skyld i de deforme bryster.

- Hun spurgte, om jeg nu også havde holdt mig i ro, og at jeg måtte passe bedre på næste gang. Og så tilbød hun mig, at en 70-80-årig pensioneret kirurg kunne genoperere mig.

Det havde Hanne Larsen ikke lyst til, men hun gik med til, at han kunne undersøge hende, indtil klinikken kunne tilbyde en anden kirurg.

LÆS OGSÅ:

Klinikejer taget i brystløgn

Meldt til politiet
Det skete aldrig, og efter kontrolbesøget i juni fik hun intet svar på sine henvendelser.

- Indtil jeg begyndte at true med at gå til pressen og Patientklagenævnet. Så fik jeg pludselig mails fra Kim Tjelums private hotmail, hvor han lovede mig en løsning og gratis genoperation, hvis jeg bare lod være med at gå videre med sagen.

I en mail skrev han blandt andet, at nogle interne stridigheder med medejeren havde lukket ham ude fra klinikken, som han stod over for at blive eneejer af.

Det er han nu. Han opererer dog - så vidt vides - ikke længere. Han har ingen autorisation, og Sundhedsstyrelsen har meldt ham til politiet for at have undersøgt patienter netop uden den og for sløset journalføring.

Læge i flyverskjul
Ekstra Bladet har gentagne gange på flere forskellige telefonnumre forsøgt at få fat i Kim Tjelum for at interviewe ham om de fejlslagne operationer.

Han åbnede heller ikke døren på privatadressen i Ordrup nord for København, da vi i aftes forsøgte at få ham i tale her. mads.

Som det fremgik af TV Avisen og ekstrabladet.dk i aftes, er Hanne Larsen langtfra den eneste patient, der sidder tilbage med vansiringer, ar og kroniske smerter efter en tur på Danica Klinikken, der nu har skiftet navn til Cosmopol Klinikken.

LÆS OGSÅ KATHRINE ANDERSENS GRUFULDE HISTORIE:

Patient: Skandalelæge gav mig skæve bryster

Skriv til kup!, hvis du har haft problemer med Danica Klinikken.

Sagen kort

' 21 Søndag' og TV Avisen har afsløret Kim Tjelum i at undersøge kvinder, der ville have lavet brystoperationer, selv om han ingen autorisation havde.

Allerede i april 2011 fattede Sundhedsstyrelsen mistanke til Danica Klinikken. Ved et kontrolbesøg fandt styrelsen en lang række fejl og mangler.

I maj og juni fik klinikken igen besøg af Sundhedsstyrelsen. Den endelige tilsynsrapport afslører bl. a., at der var væsentlige problemer med journalføringen, at flere såkaldt utilsigtede hændelser ikke fremgik af patientjournalerne, og at en anden speciallæge arbejdede på klinikken uden registrering.

Sundhedsstyrelsen gav i juni Kim Tjelum besked på, at han ikke længere måtte operere på klinikken.

Ifølge rapporten var han indforstået med det.

Alligevel fortæller tidligere patienter til DR og Ekstra Bladet, at Tjelum har haft fingrene langt nede i klinikarbejdet, efter at han mistede autorisationen.

Ifølge DR frasagde Tjelum sig autorisationen i september.