Skandalekirurg ansætter nye læger

Flere svenske læger på vej til Kim Tjelums Cosmopol Klinikken, fortæller den nye mand på klinikken

Kim Tjelum er ifølge Per Gunnar Opitz, der har overtaget ansvaret for Cosmopol Klinikken, ved at hyre flere svenske læger til det kosmetiske behandlingssted. (Foto: Jakob Jørgensen)
Kim Tjelum er ifølge Per Gunnar Opitz, der har overtaget ansvaret for Cosmopol Klinikken, ved at hyre flere svenske læger til det kosmetiske behandlingssted. (Foto: Jakob Jørgensen)

Selv om Kim Tjelum ikke længere må arbejde som plastikkirurg skal hans plastikbutik køre videre. Først ansatte han den svenske speciallæge i plastikkirurgi, Per Gunnar Opitz, til at overtage ansvaret for Cosmopol Klinikken, der før hed Danica Klinikken.

LÆS OGSÅ:

Han overtager efter skandalelæge

Og nu er der flere svenske læger på vej til København.

Måske derfor mener Kim Tjelum og hans virksomhedsansvarlige læge, Opitz, at det er ok at lade løgnagtig markedsføring stå på klinikkens hjemmeside, selv om Sundhedsstyrelsen har bedt Opitz om at ændre den.

LÆS OGSÅ:

Skandalelæge er 'forsvundet' fra klinik

Den eneste sundhedsperson, som er registreret hos Sundhedsstyrelsen som behandler, er Per Gunnar Opitz.

Alligevel står der på hjemmesiden:

' Vi er et team af dedikerede professionelle speciallæger og specialsygeplejersker, som udbyder kosmetisk kirurgiske behandlinger og andre ikke-kirurgiske hudforyngende behandlinger. Vort personale er alle specialister, godkendt og registreret hos sundhedsmyndighederne, ligesom vor klinik følger de nationale og internationale standarder for indretning, udstyr mv.'

Per Gunnar Opitz bekræfter, at han er den eneste kosmetiske behandler på Cosmopol Klinikken, men at nogle svenske læger er ved at blive ansat.

- Er det Kim Tjelum, der er ved at ansætte?

- Han ejer klinikken. Jeg er kun ansat.

- Hvorfor er alt det, Sundhedsstyrelsen har bedt om, ikke ændret på hjemmesiden?

- Det er ikke mig, der skriver hjemmesiden.

- Er det Kim Tjelum, der har redigeret sit eget navn ud af patienternes omtale?

- Det ved jeg ikke.

- Du er virksomhedsansvarlig læge, og Sundhedsstyrelsen siger, at man har bedt dig om at ændre markedsføringen...

- Vi var der alle tre, da de bad om at få det rettet.

Ifølge Per Gunnar Opitz er der tale om ham, Kim Tjelum og en tredje ansat, som han ikke vil afsløre identiteten på. Det er angiveligt en, der har med administration at gøre.

- Vil du sørge for at få det rettet?

- Vi er blevet bedt om at få det rettet, så det skal nok blive korrigeret. Det skal du ikke være bange for, siger Per Gunnar Opitz, der fortsat overvejer sin fremtid på Cosmopol Klinikken.

LÆS OGSÅ:

Ny læge på skandaleklinik overvejer at stoppe og Opitz fiksede også Linses bryster

Danmarks nye bryst-skandale

- Kim Tjelum har frivilligt smidt lægekittel og autorisation.

- Derfor er han ikke længere Sundhedsstyrelsens, men politiets ansvar.

- Derfor er kritiske tilsynsrapporter fra Danica Klinikken ikke offentligt tilgængelige på Sundhedsstyrelsens hjemmeside.

- Ekstra Bladet har dog fået aktindsigt i de tre rapporter. De afslører et syndigt rod i både registreringer af læger, sløset og mangelfuld journalføring og stribevis af utilsigtede hændelser, som langtfra i alle journaler var ' relevant beskrevet'.

- Ved første besøg 29. april 2011 konkluderede Embedslægerne blandt andet, at der var væsentlige problemer med patientsikkerheden, og at der ikke måtte udføres kosmetiske indgreb før næste besøg to uger senere. Det var Kim Tjelum indforstået med.

- Ved andet besøg 13. maj gav Embedslægerne ham endnu en chance, selv om der stadig var problemer. Tjelum kunne genoptage operationerne 16. maj 2011. Han kunne dog ikke vente så længe, for allerede 14. maj opererede han Suzie Jensen.

- Først 8. juni gav Embedslægerne Tjelum kniven. Han fik forbud mod at operere og skulle afregistreres på klinikken. Før Sundhedsstyrelsen nåede at flå kitlen af ham, smed han den dog selv.

- Mindst 52 klagesager over Kim Tjelum skal behandles i Patientombuddet.

ekstrabladet.dk har dog fået aktindsigt i de kritiske rapporter og har intet imod at bringe dem frem i lyset til skræk og advarsel for danskere, der overvejer at få fikset bryster med videre af Kim Tjelum.

LÆS EMBEDSLÆGERNES TRE RAPPORTER FRA DANICA KLINIKEN, SOM SUNDHEDSSTYRELSEN IKKE MÅ OFFENTLIGGØRE, HER:

Tilsynsrapport for 29. APRIL 2011

Tilsynsraport for første genbesøg 13. MAJ 2011

Tilsynsrapport for andet genbesøg 8. JUNI 2011